Η τηλεοπτική αρένα δεν είναι φτιαγμένη με ροδοπέταλα αλλά με λαϊκισμό, αντισυναδελφικότητα, θέματα που δεν αφορούν κανένα πραγματικά και με ρεπορτάζ που φωνάζουν “εσωτερικευμένος μισογυνισμός. Τα νούμερα είναι μια διττή έννοια όταν κάνεις τηλεόραση. Κι αυτό είναι για δύσκολους λύτες.

 

Στο ρεπορτάζ της εκπομπής Super Katerina, μια εκπομπή που όντως κάνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης για λόγους που μπορούμε να αναλύσουμε αλλά δεν θα σας αρέσει, μέσα σε τέσσερα μόλις λεπτά, η παρουσιάστρια κατάφερε να μιλήσει για τη υποτιθέμενη εγκυμοσύνη της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου (η ίδια δεν έχει αναφέρει λέξη για την εγκυμοσύνη της, οπότε θα έλεγε ένας κανονικός άνθρωπος που δεν διαβάζει τα νούμερα τηλεθέασης όταν του βάφουν τα πόδια στο καμαρίνι ότι είναι ένα προσωπικό θέμα της γυναίκας), να φέρει τον πανελίστα της Γρηγόρη Γκουντάρα σε ποιο άβολη θέση από τους πρώην της Συνατσάκη ρωτώντας τον πόσες φορές την εβδομάδα έχει σεξουαλικές σχέσεις με τη σύζυγό του και να συγχαρεί την Μαίρη Συνατσάκη, παρόλο που είναι μαλωμένες χρόνια στην πραγματικότητα και δεν μιλιούνται, για την εγκυμοσύνη της αφού πρώτα είχε βγάλει δυο πρώην της να κάνουν το ίδιο.

https://twitter.com/hashtag/SuperKaterina?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αν αυτή είναι η τηλεόραση που θέλουμε να βλέπουμε κάθε πρώι, τότε αυτή μας αξίζει. Το πιο αχρείαστο ρεπορτάζ βρήκε το χώρο του στην τηλεόραση. Προσβάλλει την νοημοσύνη του μέσου τηλεθεατή; Ναι. Προσβάλει την εγκυμονούσα και τους πρώην και νυν συντρόφους της; Ναι. Προσβάλλει τα παιδιά της συντακτικής ομάδας που βάφτισαν ρεπορτάζ την εισβολή στην προσωπική ζωή τεσσάρων ανθρώπων; Ναι.

Προσβάλλει την ίδια την παρουσιάστρια που δεν σέβεται την ηρεμία μιας γυναίκας στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης; Ναι. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες αποχρώσεις. Η εκπομπή Super Katerina βάφτηκε κίτρινη. Αυτό δεν είναι ένα διαπιστωτικό σχόλιο. Είναι μια πραγματικότητα που δημιουργεί ένα κοινό αδηφάγο, ανοριακό, ανεξέλεγκτο, που πιστεύει ότι μπορεί να “κανσελάρει” τον οποιοδήποτε και υιοθετεί την κουτσομπολίστικη προσέγγιση αυτών των εκπομπών στην δική του ζωή.

https://twitter.com/hashtag/superkaterina?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η γυναικεία ενδυνάμωση δεν είναι στη διδακτέα ύλη του ξεκατινιάσματος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε ένα story λέγοντας τα αυτονόητα. Δεν μπορείς να κάνεις θέματα για τηλεθέαση ρωτώντας τους πρώην μιας γυναίκας τι αισθάνονται για την εγκυμοσύνη της. Είναι προσβλητικό.