Φήμες λένε ότι κάποιοι έχουν ήδη βάλει το τσεκούρι στην πλάτη και το αλυσοπρίονο στο πορτμπαγκάζ και έχουν πάρει τα βουνά -έχοντας τη σχετική άδεια βεβαίως βεβαίως- για να κόψουν κορμούς δέντρων μπας και τη βγάλουν ζεστά το χειμώνα. Γιατί, εντάξει, πόσα χρήματα να δώσει κανείς στη ΔΕΗ; Τα δώσαμε το καλοκαίρι για το κλιματιστικό, δεν μπορούμε να τα δώσουμε και το χειμώνα, πάλι για το κλιματιστικό και την θέρμανση. Υπάρχει και ένα όριο.

Αλλά μην ανησυχείτε, στην Ευρώπη θα έχουμε το φυσικό αέριο που πάντα μας βγάζει από τη δύσκολη θέση. Τι εννοείς ότι δεν θα το έχουμε; Τι εννοείς ότι η μαμά Ρωσία έκλεισε τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου και μας έστειλε διπλά φιλάκια; Τι εννοείς ότι, σαν να μην έφτανε αυτό, η Gazprom τρολάρει την EE και εύχεται καλό χειμώνα; Τι εννοείς ότι… Σταματάμε εδώ, κουράσαμε.

Ας πούμε όχι στο ορεκτικό και ας περάσουμε αμέσως στο κυρίως πιάτο το οποίο -μάντεψε- είναι κρύο λόγω του ψύχους που επικρατεί εντός του σπιτιού. Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξαπέλυσε νέες απειλές χθες, λέγοντας ότι η ροή φυσικού αερίου δεν θα αποκατασταθεί εάν δεν αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της Μόσχας.Στην ουσία μιλάμε για ένα παιχνίδι εκδικητικό και από τις δύο πλευρές, μόνο που οι Ρώσοι το πήγαν ένα βήμα παρακάτω αφού έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο κάπως… ειρωνικό. 

Όχι κάπως, εντελώς ειρωνικό:

https://www.youtube.com/watch?v=n2b_0gfV_4E

Το βίντεο δείχνει έναν εργαζόμενο στην Gazprom να γυρίζει έναν διακόπτη και στη συνέχεια να εναλλάσσονται εικόνες από ευρωπαϊκές πόλεις σκεπασμένες με πάγο, ενώ τις φωτογραφίες της παγωμένης Ευρώπης συνοδεύει το soundtrack με τίτλο: «Ο χειμώνας θα είναι μεγάλος». Όπως φαίνεται, δυστυχώς για όλους, θα είναι.