H πρώτη αντίδρασή μας μετά την ανάγνωση του κειμένου στο Bloomberg, ήταν να αναφωνήσουμε ένα αδιάφορο: “σιγά, πρώτη φορά είναι;”.  Δεν είναι όμως τόσο απλό, μάλλον θα έπρεπε να πάρουμε όλοι την ιδιωτικότητά μας περισσότερο σοβαρά, ειδικά όταν μαθαίνουμε ότι μια ομάδα hackers ισχυρίζεται ότι έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής, όπως και τα στοιχεία λογαριασμών δισεκατομμυρίων ανθρώπων στο TikTok

Θα μας πείτε, δικαίως, ότι δεν σας απασχολεί σε μεγάλο βαθμό, αφού όταν ο φίλος μας ο Μαρκ ο Ζούκερμπεργκ μοίραζε από εδώ και από εκεί τα στοιχεία μας, οι hackers του TikTok έπαιζαν League of Legends. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, για να καταλάβετε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σε αυτόν τον μαγικό κόσμο που ζούμε, υπάρχουν τα γνωστά hacking forums, εκεί όπου διάφορα καλά παιδιά μοιράζονται τους προβληματισμούς τους για το πώς θα κλέψουν τον κωδικό της Μαρίας. Καλά, όχι, έχουν σοβαρότερα προβλήματα. Εκεί, λοιπόν, ισχυρίστηκαν ότι έκαναν όλα τα παραπάνω, δηλαδή ότι δημιούργησαν ένα τεράστιο κενό ασφαλείας και έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα και τα στοιχεία δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Για να μην βρει τον μπελά του, το TikTok εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Καλά, και ο Μαρκ τα ίδια έλεγε. Τέλος πάντων, προχωράμε. Η εταιρεία δήλωσε επίσης στο βρετανικό Bloomberg ότι ο υποτιθέμενος πηγαίος κώδικας που δημοσιεύτηκε από τους χάκερ “δεν σχετίζεται καθόλου με τον πηγαίο κώδικα του backend του TikTok”.

https://t.co/TdCZDUFLPN

Η είδηση αυτή “έσκασε” μετά από μια άλλη, στην οποία διαβάσαμε πως ερευνητές ασφαλείας της Microsoft βρήκαν μια υψηλού κινδύνου ευπάθεια στην Android εφαρμογή του TikTok, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα εκατομμυρίων λογαριασμών.