Βράζει το αίμα των νέων παιδιών, είναι γνωστό αυτό. Λίγο οι αλλαγές στον οργανισμό, λίγο η τραπ, λίγο τα social media, λίγο η οπαδική συμπεριφορά μέσα και έξω από την εξέδρα. Δεν θέλει και πολύ. Δεν θέλει και πολύ να απαντήσεις με γροθιά σε κάποιον που σου κάνει μια παρατήρηση για κάτι που, όπως και να το κάνουμε, έχει δίκιο. Όχι, δεν θέλει και πολύ. Άλλωστε, “παιδιά είναι μωρέ”.

Και αυτά τα παιδιά, έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι τους καπνίσει. Για παράδειγμα, μπορούν ένα απόγευμα της Κυριακής (4/9) να μπουν σε ένα λεωφορείο και να δηλώσουν χωρίς να πουν λέξη ότι αυτό τους ανήκει. Γιατί μπορούν, γιατί οι “κανόνες” είναι για τους αδύναμους, οι ελεύθεροι άνθρωποι τους αντιμετωπίζουν ως περιορισμούς. Και στο κάτω κάτω το να μην φοράς μάσκα είναι μια δήλωση: δεν είμαι πρόβατο.

Μια παρέα από το Βόλο, να’ ναι καλά που μας δείχνει το δρόμο, πάτησε πόδι και αρνήθηκε να συμμορφωθεί όταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα. Υπενθυμίζουμε ότι στα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη σύμφωνα με το taxydromos.gr και γρήγορα προκλήθηκε ένα χάος αφού ένα μέγιστο “αλάνι” από την παρέα, χειροδίκησε κατά του ηλικιωμένου που έκανε την παρατήρηση.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έπαθαν Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά ο οδηγός σταμάτησε άμεσα το λεωφορείο και έσπευσε να τους χωρίσει. Στη συνέχεια, άνδρες της ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο και ζήτησαν να κατέβουν από το λεωφορείο όλοι οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο και το λεωφορείο συνέχισε το δρομολόγιο.

«Ο οδηγός έπραξε όπως επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ενημερώθηκα αμέσως για το συμβάν, για το οποίο επιλήφθηκαν οι αρχές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός, σχολιάζοντας πως «αυτά δεν είναι ωραία πράγματα» και ότι «όλοι θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και εγκρατείς». Σαν τον Snik ένα πράγμα.