Αν απογυμνώσεις έναν Millennial από τις αμέτρητες πληροφορίες και αναφορές που έχει στιβάξει στο πίσω μέρους του εγκεφάλου του, δυο πράγματα -δηλαδή όχι ακριβώς πράγματα- δεν θα ξεκολλήσουν με τίποτα από εκεί πίσω: όλα τα βιβλία και ταινίες Χάρι Πότερ και το “Κωνσταντίνου και Ελένης”. Γιατί όσο και αν έχει πιει ένας Millennial μπορεί να σου βάλει όλες τις ταινίες Χάρι Πότερ στη σειρά και πάντα μα πάντα θα αντιδράει σε οποιαδήποτε ατάκα από το “Κωνσταντίνου και Ελένης” θα λέγεται στην πιο άκυρη φάση, στο πιο άκυρο μέρος, από την πιο άκυρη παρέα. Ένα “εμείς μωρή Πέγκυ γιατί δεν διαπρέψαμε σε κανέναν τομέα”, πες του και είναι δικός σου. 

Σου έχουμε νέα. Το Χάρι Πότερ και το “Κωνσταντίνου και Ελένης” έχουν πολλά κοινά σημεία. Περισσότερα από όσα νομίζεις. Δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο υπέροχος τύπος πίσω από το “Κομμάτια Ναγκίνι”, ο οποίος μόλις το Σάββατο περιποιήθηκε ένα από το πουθενά recap της πρώτης ταινίας Χάρι Πότερ, “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος”. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα, έτσι; Αναρωτιέσαι πώς ακριβώς μπορεί να βρει κανείς κοινά σημεία μεταξύ μιας ελληνικής σειράς, με χιούμορ Χάρη Ρώμα και μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας που από την πρώτη της προβολή μας έβαλε άτσαλα και κάπως φαντασμαγορικά σε ένα νέο σύμπαν. Εντελώς εθιστικό. Μα εθιστικό δεν είναι και το “Κωνσταντίνου και Ελένης”, ρε παιδιά; Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. 

Ο Χάγκριντ με τη Χάρλεϊ, της οποίας τις δόσεις ακόμα πληρώνει ο Νικόλας, η Ερμιόνη που διορθώνει τους πάντες στα πάντα, γιατί “δεν μιλάνε κυριλάτα”, ο Χάρι Πότερ που βρίσκεται σε ένα σπίτι, χωρίς γονείς, σαν το “Χρυσάνθεμο”, ο σκύλος του Χάγκριντ που είναι κάπως σαν τον Τσέχωφ -”πεκινουά με ορμόνες”- του σκηνοθέτη Γιάννη Μαυρές. Βλέπεις που όλα δένουν; 

Δες τώρα και το 9λεπτο recap και μας ευχαριστείς αργότερα. 

Διάβασε εδώ τη συνέντευξη του δημιουργού της σελίδας “κομμάτια ναγκίνι”, Νίκου Φόβου, που καταφέρνει να σχολιάζει εύστοχα την επικαιρότητα με “υλικά” από το σύμπαν του Χάρι Πότερ.