Λίγοι μουσικοί καταφέρνουν και γεμίζουν το χώρο που παίζουν σε κάθε τους εμφάνιση. Αυτό φυσικά το έχουν καταφέρει με τα χρόνια, δεν είναι εύκολο. Έχουν αυτό που λέμε “το κοινό” τους και αυτό το κοινό τους ακολουθεί πιστά παρά τις παρανοήσεις που μπορεί να προκύψουν σε κάποια φάση της καριέρας τους.

Ο Σωκράτης Μάλαμας ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Έχει το κοινό του, τα άτομα που μόλις εμφανιστεί η ευκαιρία να τον ακούσουν από κοντά, άσχετα αν το έκαναν πριν από μερικές εβδομάδες ή ακόμα και μέρες, την αρπάζουν από τα μαλλιά. Και καλά κάνουν, στον Σωκράτη, άλλωστε, περνάς πάντα καλά και σταδιακά, ίσως και με τη βοήθεια του ποτού σου, νιώθεις μια ευφορία ακούγοντας τους στίχους του.

Το πρόσφατο misunderstanding που λένε και οι φίλοι σας οι λόγιοι, δεν “‘εκοψε” τον αέρα του Μάλαμα ούτε την όρεξη του κόσμου να ενώσει τη φωνή του με αυτή του Σωκράτη. Το αντίθετο. Τα εισιτήρια εξακολουθούν να κόβονται με την ίδια ευκολία και αυτό είναι κάτι που το έχει κατακτήσει ο εν λόγω μουσικός. 

Λίγο πριν την μεγάλη επιστροφή στην γνωστή καθημερινότητα και λίγες ώρες πριν το ημερολόγιο δείξει “Δευτέρα 5/9”, ο Μάλαμας βρέθηκε στο μαγικό Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. Και όλα ήταν όμορφα στημένα. Ο χώρος, ο φωτισμός, ο ήχος, τα πάντα. Μόνο που, όταν κάνεις χρόνια αυτή τη δουλειά, βρίσκεις τον τρόπο να κάνεις το κάτι παραπάνω. Και ο Σωκράτης το έκανε. 

Μαζί με την παρέα του και χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας που μεταφέρει τον ήχο από αυτί σε αυτί, πλησίασε τον κόσμο και τραγούδησε το Γράμμα, ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια. Μυσταγωγία. Κάποιος έπρεπε να μας θυμίσει τι εστί συνδεση με το κοινό και αυτός ο κάποιος ήταν ο καταλληλότερος.

Ζηλέψαμε. Μετά την προβολή του βίντεο ίσως ζηλέψετε και εσείς.