Μετά τις εξοργιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για το τι είναι βιασμός και συναίνεση και την εκπληκτικά γρήγορη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, επτά γυναίκες καταθέτουν μήνυση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Την είδηση, κόντρα σε ό,τι ίσως περίμενε κανείς, έκανε γνωστή το ekklisiaonline.gr, το οποίο δίνει στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλαν επώνυμα οι γυναίκες αυτές. Τονίζοντας τη βαρβαρότητα του “να σε κακοποιούν δυο φορές”, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μήνυση για έναν σκληρά ρεαλιστικό λόγο: “Για αυτό σε μηνύουμε, γιατί ξέρουμε ότι οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν”.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εκεί έξω που δεν αντιλαμβάνονται γιατί όλο αυτό έγινε «τόσο μεγάλο θέμα». Δεν νιώθουν την τραγικότητα της επικοινωνίας τέτοιων βαθιά προβληματικών, προσβλητικών και ανεδαφικών δηλώσεων, από το θέση του πνευματικού καθοδηγητή. Του ατόμου, που για πολλούς συμπολίτες μας, αποτελεί τη φωνή του Θεού. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, διάβασε τη δήλωση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου, μέσα από ένα story της στο Instagram.

Όσα έγραψε η ηθοποιός:

«Προσπάθησα να παρακολουθήσω αυτό το απόσπασμα… Μου ήταν τόσο δύσκολο να παραμείνω ψύχραιμη με όσα ακούγονται… γίνεται όλο και χειρότερο. Και εμείς αποχαιρετάμε τα δικαιώματα των γυναικών και υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα.

Και δίνουμε το βήμα σε έναν άνθρωπο να πει τα αδιανόητα μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ότι μεταφέρει τον λόγο του Θεού.

Και αφιερώνουμε χρόνο να του εξηγήσουμε τα αυτονόητα σαν να είναι μικρό παιδί, αντί να εστιάσουμε στην επικινδυνότητα της δύναμης και της επιρροής ενός ανθρώπου (ή ενός φορέα;!) με τόσο σκοταδιστικές απόψεις. Θαύμασα τη ψυχραιμία των γυναικών της παρέας, ίσως γι’ αυτό παρέμειναν πιο σιωπηλές.

Και άκουγα τους τρεις άντρες να διαπραγματεύονται αν μια γυναίκα θέλει ή όχι να βιαστεί, αν πρέπει να μεγαλώσει το παιδί του βιαστή της και γενικώς τι πρέπει να κάνει με το σώμα και τη ζωή της. Και κάπου μπήκε και ο σεβασμός προς τα ζώα. Προς τις γυναίκες παίζεται»

Αυτό βασικά.