Υπάρχουν άτομα που μοιάζουν τόσο πολύ που και το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου δυσκολεύτηκε να τους ξεχωρίσει. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να εξηγήσουν τι είναι αυτό που τους κάνει να μοιάζουν τόσο -και θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει doppelgänger. Στον κόσμο αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που τελικά το σύστημα παράγει ανθρώπους με παρόμοιες αλληλουχίες DNA. Έτσι μοιράζονται αυτές τις γενετικές παραλλαγές που σχετίζονται με τρόπο που έχουν το σχήμα της μύτης, του ματιού, του στόματος, των χειλιών, ακόμη και τη δομή των οστών. Δείτε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Η Τζέσικα Τσάστεϊν και η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ

Δεν είσαι ο μόνος που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τις δυο κοκκινομάλλες γοητευτικές και ταλαντούχες ηθοποιούς της φωτογραφίας, αλλά  η Τζέσικα Τσάστεϊν και η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, δεν είναι το ίδιο πρόσωπο. Ακόμη και ο πατέρας της Χάουαρν τις μπερδεύει. Σε μια συνέντευξη του 2019 στο Associated Press, η Τζέσικα Τσάστεϊν είπε ότι ο κινηματογραφιστής Ρον Χάουαρντ την μπέρδεψε για λίγο με την κόρη του σε ένα κατάστημα της Apple. Οι δύο γυναίκες, που δούλεψαν μαζί στην ταινία του 2011 The Help , τρολάρουν εδώ και χρόνια την τρομερή ομοιότητά τους,  χαρακτηριστικό είναι κι αυτό το βιντεάκι.

O Μάικλ Σέρα έχει παραδεχτεί ότι τον μπερδεύουν με τον Τζέσι Άιζενμπεργκ

«Πέτυχα μια φορά τον Τζέσι στο δρόμο και μου είπε ότι το παθαίνει μία φορά την ημέρα», είπε ο Μάικλ Σέρα στη New York Post . «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εγώ». Ο Σέρα απέρριψε τον ρόλο του doppelgänger του Τζέσι Άιζενμπεργκ στο “Zombieland: Double Tap”.

Η Μάργκοτ Ρόμπι και η Τζέιμι Πρέσλι  μοιάζουν τόσο πολύ που ακόμη και οι θαυμαστές τους δεν μπορούν να τις ξεχωρίσουν

Υπάρχει απόδειξη ότι δεν είναι το ίδιο άτομο. Τις έχουμε δει στο ίδιο δωμάτιο: οι δύο διάσημες ηθοποιοί γνωρίστηκαν επιτέλους και ήταν τόσο σοκαρισμένες με την ομοιότητά τους, όσο κι εμείς.

https://t.co/rzbMSROUIJ

Η Άιλα Φίσερ έχει πλέον συνηθίσει να την μπερδεύουν Έιμι Άνταμς όλη την ώρα — ακόμα και οι διάσημοι συνάδελφοι της

Πίσω στο 2017, η Φίσερ αποκάλυψε στο Jimmy Kimmel Live! ότι μέχρι και η Lady Gaga την μπέρδεψε με την Άνταμς στο ετήσιο πάρτι των Oscar Vanity Fair. «Ήμουν εκεί στολισμένη στο μπαρ και εμφανίζεται η Lady Gaga. Κατευθύνεται προς το μέρος μου και μου λέει, ” Η ερμηνεία σου στο American Hustle , Έιμι, ήταν…” Συνειδητοποιώντας ότι την μπερδεύει με την Έιμι Άνταμς, επέλεξε να μην την διορθώσει. «Είναι η Lady Gaga », εξήγησε. “Την αγαπώ τόσο πολύ, [δεν] ήθελα να της πω την αλήθεια. Έτσι απλά την ευχαρίστησα με χάρη [και] έσκυψα το κεφάλι μου.”

​Ο Ματ Μπόμερ και ο Χένρι Καβίλ μοιάζουν σαν δίδυμα αδέλφια

 

Ο Ματ Μπόμερ και ο σταρ του Σούπερμαν Χένρι Κάβιλ έχουν έξι χρόνια διαφορά ηλικίας και δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι δεν είναι συγγενείς. Ο Μπόμερ γεννήθηκε στο Μιζούρι, μεγάλωσε στο Τέξας, σπούδασε υποκριτική στην Πενσυλβάνια πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και ξεκινήσει μια καριέρα στη σκηνή και στην οθόνη. Ο Καβίλ είναι Βρετανός. Και πάλι, θέλουμε DNA τεστ για να πειστούμε.

Κάποιος να βγει υπεύθυνα να μας πει ότι ο Λόγκαν Μάρσαλ-Γκριν και ο Τομ Χάρντι δεν είναι το ίδιο πρόσωπο

Το καλοκαίρι του 2018, η σύγχυση κλιμακώθηκε όταν οι θαυμαστές δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιος μεταξύ των δύο πρωταγωνιστούσε στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Upgrade . Απάντηση: Ο Μάρσαλ-Γκριν που έχει στην πραγματικότητα ένα δίδυμο αδερφό.