Ο non-binary καλλιτέχνης Ezekiel, δουλεύοντας, μετά τα lockdowns της υγειονομικής κρίσης, πάνω στη διπλωματική του, προσπαθούσε να ακολουθήσει το καλλιτεχνικό του ένστικτο. Μετά από ένα λεύκωμα στο οποίο κατέγραφε τη ζωή και τη φιλία με την ίδια τη συνεργάτιδά τ@, Nicole Ngai, αποφάσισε να καταπιαστεί φωτογραφικά με τη σεξεργασία. Τον τρόπο που γίνεται ευρέως αντιληπτή η γυναικεία σεξουαλικότητα και η queer ταυτότητα.

Αποφασισμένος να εξετάσει το ζήτημα της εναλλακτικής queer πορνογραφίας και ιδιαίτερα την οπτική των λεσβιών σκηνοθέτιδων που με τη ματιά τους δημιουργούν ένα νέο κύμα ταινιών που κάνουν κάνουν κάτι παραπάνω από σαφή την προβληματική εκμετάλλευση της γυναικείας εικόνας και φύσης στο εμπορικό πορνό. Και κυρίως το τι ακριβώς καταναλώνει το straight κοινό της βιομηχανίας. Για τον Ezekiel από το “queer gaze” είναι κάτι άλλο. Σημαίνει το να γιορτάζει κανείς τη γυναικεία σεξουαλικότητα, αντί να την αντικειμενοποιεί. Μετά από αυτές τις ζυμώσεις, το project βρήκε τον σκοπό του και γεννήθηκε το “Smut, Volume 1: Transgressions”

Στις φωτογραφίες αναγνωρίζει κανείς το στυλ του φωτογράφου: ζεστοί τόνοι, παράδοξα crop. Τα υποκείμενά του ανήκουν στον κοινωνικό του κύκλο. Φορούν δερμάτινα items και ποζάρουν μπροστά στον φακό του σε όλη τους τη δόξα. “Η σεξεργασία είναι σχετικά φυσιολογική μέσα στον κύκλο μου και θέλω να πιστεύω πως είμαστε όλοι πολύ άνετοι με τις σεξουαλικότητές μας και ποτέ δεν θα έκανα shaming σε κάποιον επειδή κυνηγάει μια καριέρα στη βιομηχανία”, αναφέρει στο It’s Nice That. Ένα από τα υποκείμενά του είναι η Miss A., “η ντομινατρίξ και λάτρης του λάτεξ που γνώρισα online”, λέει. “Είναι ένα από τα πιο γλυκά άτομα που έχω δουλέψει ποτέ, επίσης τυχαίνει να βγάζει τα προς το ζην από το να φέρνει τον πόνο (και την απόλαυση) στις ζωές των αντρών”, τονίζει. 

“Ελπίζω να νομιμοποιήσει πως η σεξεργασία είναι κανονική δουλειά”

Περιγράφοντας κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της όλης διαδικασίας δημιουργίας του λευκώματος, αναφέρεται στη Sasha Swan, η οποία εμφανίζεται και στην αρχή και στο τέλος του book. Είναι πορνοστάρ και μια από τις καλύτερες φίλες τ@. Πρακτικά, κάνουν παρέα από τα 12. “Ήταν μια πολύ προσωπική και οικεία στιγμή για εμάς, γιατί δεν είχαμε δει ο ένας τ@ άλλο για πολύ καιρό και είχαμε πολλά να πούμε. Το καλύτερο με αυτό το λεύκωμα, είναι όσα δεν βλέπει κανείς στην κάμερα. Η άλλη πλευρά του δωματίου είανι γεμάτη με θρησκευτικά διακοσμητικά (η μητέρα μου είναι πολύ θρησκευόμενη). Για εμένα, αυτή η αντίθεση είναι κάπως αστεία, απλώς η ιδέα κάποιου να μπαίνει μέσα με κάνει να γελάω. Είναι επίσης πολύ αντιπροσωπευτική της πρακτικής μου και του πώς σεξουαλικότητα, θρησκεία και πνευματικότητα παίζουν ένα τεράστιο ρόλο στη δουλειά μου.”

Οι φωτογραφίες είνα πολύ μακριά από ό,τι μπορεί να έχει στο μυαλό του κανείς για τη σεξεργασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική απεικόνιση της γυναικείας σεξουαλικότητας. Αλλά ούτως ή άλλως, η γυναικεία σεξουαλικότητα δεν έχει κάτι το τυπικό. Ευτυχώς.