Τάση για έμετο μας δημιούργησαν οι σκοταδιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι ενημερωτικές εκπομπές δίνουν λόγο σε παπάδες για τα κοινωνικά ζητήματα της χώρας μας. Δεν μένουμε στο Ιράν ούτε στο Αφγανιστάν. Δεν μας αφορά -ουδόλως- η άποψη τέτοιων ανθρώπων για το σώμα των γυναικών και δεν δεχόμαστε κηρύγματα από ανεπαρκώς κατηρτισμένους κληρικούς που δεν γνωρίζουν το νόημα της λέξης “συναίνεση” και προσβάλλουν τις επιζώσες σεξουαλικής κακοποίησης.Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε με στόμφο ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση και ότι μια γυναίκα δεν μένει έγκυος μετά από βιασμό, θέλοντας να υποστηρίξει τους λόγους που μία γυναίκα δεν πρέπει να κάνει άμβλωση, ακόμα κι αν έχει μείνει έγκυος μετά από βιασμό.

https://t.co/8BPN3cJIWM

Η λέξη “ντροπή” δεν είναι αρκετή. Για προσβολή απέναντι στην ελληνική κοινωνία κάνουν λόγο Κικίλιας, Κεραμέως και Πέτσας. Σοβαρά; Πρώτη φορά ακούν τις μεσαιωνικές απόψεις των παπάδων για την άμβλωση και τη θέση της γυναίκας; Δεν έχουν καταλάβει ότι οι απόψεις τους εκφράζουν έναν κόσμο που δεν μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη της κοινωνίας μας; Το ποίμνιο του Μητροπολίτη Δωδώνης ζητά από τα εγγόνια τους να τους κατεβάσουν στο κινητό την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης. Δεν είμαστε σίγουροι ότι έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η Εκκλησία δεν προανήγγειλε κήρυγμα στις 8/9 με τίτλο “Για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων”; Επιλεκτική όραση έχουν όσοι πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι μια υπόμνηση ότι η γυναίκα δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το σώμα της και τη ζωή της.

https://twitter.com/hashtag/MeToo?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τι είπε ο Μητροπολιτης στον ΣΚΑΪ
Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προκάλεσαν σάλο, καθώς εξέφρασε την εξωφρενική άποψη πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό. «Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη  τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης. Στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του, λέγοντάς τους: «εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθετε και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

Η Εκκλησία είναι κατά των προφυλάξεων

«Και σε αυτό είναι εναντίον η Εκκλησία, αλλά αν έχουν λόγους ασθενείας, που αν συλλήψει (να συλλάβει, δηλαδή) θα πεθάνει η γυναίκα, το καταλαβαίνω. Αν κάνουν έρωτα, μόνο για τον έρωτα, τότε δεν είναι σωστό. Η Εκκλησία δεν το δέχεται. Η Εκκλησία δέχεται την συνουσίαση (συνουσία) δυο ανθρώπων μόνο με τον σκοπό της σύλληψης».

Αυτό που προκαλεί τρόμο είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι σε λίγες μέρες θα κάνουν αγιασμό στα σχολεία των μικρών παιδιών.