*Στα ηχεία ακούγεται το soundtrack από Χ-Files

Βλέπεις ένα πλοίο να αιωρείται (έχουμε ακούσει ανέκδοτα να ξεκινούν έτσι) και μένεις με το στόμα ανοιχτό. Ποια είναι η πρώτη αντίδρασή σου; Έχεις τις εξής επιλογές: α) ρίχνεις νερό στο πρόσωπό σου, β) κόβεις τα ναρκωτικά, γ) πλησιάζεις ένα άλογο, το μιλάς σαν το Όζι Όσμπορν και μετά κόβεις τα ναρκωτικά.

Συνεχίζουμε.

Το Σάββατο 27/8 στην Κρήτη υπερμάγκες την «έπεσαν» σε τουρίστες για μια προσπέραση ένα πλοίο βαρέθηκε το στοιχείο του νερού και είπε να δοκιμάσει αυτό του αέρα. Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται Φάτα Μοργκάνα και όχι, δεν είναι κάποιο ψαγμένο ζυμαρικό από την Ιταλία. Στην ουσία, και για να τα λέμε όλα όπως είναι αφού είμαστε επαγγελματίες και σεβόμαστε το χρόνο που αφιερώνετε διαβάζοντας αυτό το κείμενο, δεν υπάρχει καμία απολύτως αιώρηση.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο zarpanews, το δεξαμενόπλοιο μοιάζει να είναι στον αέρα αλλά στην πραγματικότητα έχει αντιστραφεί το είδωλό του. Φωνή Φουσέκη: Σκαλωτικό; Bγάλτε μια κόλλα χαρτί τώρα γιατί θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς συνέβη.

Όταν ο καιρός είναι ήπιος, η απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ του ζεστού υπερκείμενου αέρα και του πυκνότερου ψυχρού αέρα κοντά στην επιφάνεια του εδάφους μπορεί να δράσει ως διαθλαστικός φακός, δημιουργώντας ένα κατακόρυφα αντεστραμμένο είδωλο, επί του οποίου φαίνεται να αιωρείται το απομακρυσμένο ευθύ είδωλο. Η Φάτα Μοργκάνα μπορεί να γίνει ορατή συνήθως τις πρωινές ώρες μετά από μια ψυχρή νύχτα.