Πιστεύατε ότι στις φετινές σας διακοπές το αγόρι σας ή το κορίτσι σας, ο σύντροφός σας ή ο/η σύζυγος θα γινόταν  το άτομο που θα σταματήσει την κυκλοφορία για να πάρει την τέλεια λήψη ή θα στέκεται ατελείωτες ώρες στη βροχή ενώ ποζάρετε για φωτογραφίες. Και ήρθε η πραγματικότητα να σας χτυπήσει την πόρτα.

Οι πραγματικές φωτογραφίες των διακοπών μας και της ζωής μας συνήθως δεν είναι στημένες πόζες που έχουμε κοπιάρει από το Instagram της Ριάνα ή της Τζένιφερ Λόπεζ. Είναι ρεαλιστικές στιγμές μας που πιθανότατα συνοψίζουν το νόημα του καλοκαιριού, είναι αυτές που θεωρούμε αποτυχημένες επειδή φαίνεται λίγο κοιλίτσα ή έχουμε κλειστά μάτια.  

Αν και οι άνθρωποι σχεδόν πάντα βασίζονταν σε άλλους ανθρώπους για να τραβήξουν φωτογραφίες, το Instagram και η κουλτούρα των influencer έχουν μετατρέψει αυτό το καθήκον σε μια εργασίας πλήρους απασχόλησης. Αλλά, δεν είστε το ζεύγος Τανιμανίδη ούτε η Αθηνά Οικονομάκου. Κι αυτό βγαίνει στις φωτογραφίες που δεν ανεβάζετε.  Έχετε έναν ερασιτέχνη Instagram husband που παραπονιέται ότι κάθε φορά που βγαίνουτε έξω για φαγητό, πρέπει να τραβήξει όλες τις φωτογραφίες του φαγητού προτού του επιτρέψετε να φάει.

Πώς θα καταλάβετε ότι είστε ή έχετε έναν Instagram Husband; Προσφέρεται να αρχίσει να σας φωτογραφίζει πριν καν το ζητήσετε. Ξέρει ήδη ότι θα θέλετε μια φωτογραφία μπροστά στο παραμυθένιο κάστρο ούτως ή άλλως. «Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτή η τελευταία είναι αρκετά καλή» λέει πιο συχνά από όσο θα έπρεπε. Πέφτει στο πάτωμα, προσπαθώντας να σου τραβήξει αυτή την «ειλικρινή» φωτογραφία ενώ οι φίλοι του γελούν και παίζουν στη θάλασσα. Άλλη μια τυπική μέρα στο γραφείο ‘ Insta ‘ σκέφτεσαι μόνος σου.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι οι εντελώς ανεπίδεκτοι μαθήσεως σύντροφοί μας που θεωρούν αγγαρεία να βγάλουν μια φωτογραφία της προκοπής και συνήθως τραβούν το χειρότερο προφίλ μας την χειρότερη ώρα.

Είναι ένα ταλέντο κι αυτό. Κι αυτές οι φωτογραφίες είναι η απόδειξη ότι καλύτερα με selfie stick.