Ωραίος ο Αύγουστος, ίσως είναι ο καλύτερος καλοκαιρινός μήνας. Η θερμοκρασία είναι λίγο καλύτερη από αυτή του Ιουλίου, ο κόσμος βγαίνει σε άδεια, χαλαρώνει, διασκεδάζει και γενικότερα, επικρατεί ένα κλίμα ευφορίας. Βρέχει κιόλας, μην το ξεχνάμε αυτό. Τι καλύτερο από μια βροχή προς το τέλος του Αυγούστου; Τίποτα. Εντάξει, μην το παρακάνουμε, γνωρίζουμε καλά τι συμβαίνει στη χώρα μας μόλις βρέξει έντονα.

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται κάθε μα κάθε Αύγουστο και δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο: δεν υπάρχουν ειδήσεις, η επικαιρότητα είναι φτωχή. Αυτόματα λοιπόν, το «τόσο» το κάνουμε «τόσο» και προσπαθούμε να πιαστούμε από κάτι ώστε να μην βυθιστούμε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το feed μΈναας γέμισε με αστείες έως και τραγικά ανούσιες ειδήσεις με σελέμπριτις.

Αλλά αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, ισχύει παντού. Έτσι, τα βίντεο με την Σάνα Μαρίν που είδαν το «φως της δημοσιότητας» (αγαπημένο δημοσιογραφικό κλισέ) έμοιαζε με νερό που ποτίζει μια διψασμένη γη. Βλέπετε, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας (ναι, αυτή με τα νατοϊκά αισθήματα που δεν είναι το θέμα μας στην προκειμένη περίπτωση) έκανε το λάθος να διασκεδάσει με τους φίλους της. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατανάλωσε αλκοόλ και «χόρεψε» προκλητικά. Θεέ μου, τι ατόπημα, τι ντροπή για τη σύγχρονη δημοκρατία.

Για την Σάνα Μαρίν και τον τρόπο που ο ελληνικός λαός έδειξε την συμπαράστασή του στους Φινλανδούς θιγόμενους και συγγενείς εξ αίματος, τα γράψαμε. Είπαμε, ενοχλεί γιατί είναι γυναίκα, μητέρα, πρωθυπουργός και περνάει καλά. Εκτός από το ταπεινό Provocateur και πολλά άλλα μέσα που πήραν το μέρος της, ένα άγνωστο μέσο με την ονομασία Guardian, ένιωσε την ανάγκη να γράψει και αυτό την άποψή του. Για την ακρίβεια, το έκανε η Άργουα Μαντάουι και το έκανε καλύτερα από όλους.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Guardian (@guardian)

 

«Ο Μπόρις Τζόνσον έχει έναν άγνωστο αριθμό παιδιών με πολλαπλές γυναίκες. Ε, είναι ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δίνει τεράστια ποσά σε μία πορνοστάρ. Τα αγόρια είναι αγόρια.

Μία γυναίκα χορεύει με μερικούς φίλους της σε ένα σαλόνι, όμως; Τεστ ναρκωτικών στη μάγισσα».

Για την ιστορία, η Σάνα Μαρίν πέρασε το τεστ.