Οι γραφικότητες από τις ελληνικές εφημερίδες δεν λείπουν. Και δεν θα λείψουν και τα επόμενα χρόνια. Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, μας κυνηγά από παλιά, από εποχές ΠΑΣΟΚ, τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε βαλθεί να τρελάνει τους προσωπολάτρες του. Τα χρόνια πέρασαν, κυβερνήσεις άλλαξαν, πρωθυπουργοί έπεσαν, σηκώθηκαν, οικονομικές κρίσεις έκαναν “μπαμ” και υγειονομικές κρίσεις εξακολουθούν να κάνουν “μπουμ”. Και εφημερίδες εκεί, παίζουν το βιολί τους και κάνουν θόρυβο ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Εκτός από μία, αυτή που μόνο ο Θεός μπορεί να την κρίνει.

Fast forward: Δώστε το βραβείο του καλύτερου πρωτοσέλιδου στην Ελεύθερη Ώρα να τελειώνουμε. Εδώ και μερικούς μήνες βάζει τα δυνατά της, μας χαρίζει το ένα αριστούργημα μετά το άλλο και εσείς τίποτα, γελάτε. Μα θα έρθει η στιγμή που θα εκτιμήσετε το έργο της τόσο δημοσιογραφικά όσο και αισθητικά.

Μετά το επικό “Μας έκαψαν οι Σατανάδες” και την αναφορά στη συναυλία των Iron Maiden για τις φωτιές στη χώρα, η εφημερίδα πιο πρωτοποριακή εφημερίδα “χτύπησε” ξανά, αυτή τη φορά με ένα απαράδεκτα κακό photoshop. Είναι τόσο κακό, που αυτόματα γίνεται καλό, ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Κάτω από το “οι καταστροφές συμφορές που έστειλε ο Θεός στον αφορισμένο”, διαβάζουμε για τις δέκα πληγές του “Μητσοταγχαμών”. Υπέροχη, εξαιρετική δουλειά. Μάλιστα, βλέπουμε και τους κοιλιακούς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την παράσταση, βέβαια, κλέβουν τα φρύδια και το μούσι αλά Μήτρογλου του πρωθυπουργού. 

Πάμε όμως στις δέκα πληγές γιατί υποτίθεται ότι αυτές είναι το θέμα μας. Είστε έτοιμοι; Βαθιά ανάσα, ξεκινάμε: Κορωνοϊός, πόλεμος, πείνα, φτώχεια, παρακολουθήσεις, ξηρασία, κρύο, φωτιές, βρώση ακρίδων (WTF), πλημμύρες, πυκνό σκοτάδι. Κυρίες και κύριοι της Ελεύθερης Ώρας, αγαπητοί συνάδελφοι, συγχαρητήρια. Το πήγατε σε άλλο επίπεδο. Η μόνη σωστή αντιπολίτευση που γίνεται σε αυτό τον τόπο.

Y.Γ. ‘Ερχεται μεγάλη δίψα.