Πριν από μερικές ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το κύριο θέμα, φυσικά, τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο. Γιατί τώρα; Γιατί η στρατηγική της Τουρκίας στα χερσαία σύνορα έχει προβληματίσει την κυβέρνηση. Έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζουν καθώς το σκάνδαλο με τις υποκλοπές είναι ακόμα ζεστό και εκτός από ζεστό είναι και πολύ σημαντικό, τόσο σημαντικό που πρέπει με κάποιο τρόπο να περάσουμε γρήγορα σε άλλα θέματα. 

Ας περάσουμε όμως στην τελική απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Αποφασίστηκε, λοιπόν, η επέκταση του φράχτη κατά μήκος ολόκληρου του Έβρου. Μεταναστευτική κρίση, ντε! Δεν τους θέλουμε εδώ. Πώς θα γίνει αυτό η επέκταση; Με εθνικούς πόρους κυρίες και κύριοι. Αν φυσικά δεν υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Για την ώρα, πάντως, οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, παρά την αίτηση της κυβέρνησης.

Εκτός από τον φράχτη που θα ζήλευε ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ, έγινε μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης σε στεριά και θάλασσα. Όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει τριπλασιασμός των περιστατικών, κυρίως στη θάλασσα.

Ετοιμαστείτε να γελάσετε λίγο τώρα. «Πρέπει να έχουμε τον νου μας», ανέφεραν συμμετέχοντες στη σύσκεψη, μετά την αξιολόγηση διαφόρων σεναρίων για το πώς πρόκειται να συμπεριφερθούν οι Τούρκοι και κατά πόσο θα τραβήξουν το σχοινί. Να δούμε πόσο θα το τραβήξει ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα προσθέσουμε εμείς.

Από guest stars στη συνεδρίαση είχαμε: τον υπουργό Εξωτερικών, Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αλλά και μερικών ακόμα κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης. Το αν υπήρξαν συζητήσεις με τον Τραμπ μέσω zoom, παραμένει άγνωστο.