Όλοι γνωρίζουμε ότι σε μια ταινία, πέρα από το σενάριο και τους καλούς ηθοποιούς, η μουσική είναι αυτή που μπορεί να μας κερδίσει. Και είναι λογικό. Μια ωραία μελωδία μπορεί να σε κάνει να κλάψεις, να ανατριχιάσεις, να γελάσεις, να τρομοκρατηθείς. Ας κρατήσουμε το τελευταίο, θα μας χρειαστεί στην πορεία. 

‘Ενα ηχητικό ντοκουμέντο που δεν είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε στο παρελθόν, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA η οποία αποφάσισε -για ακόμη μια φορά- να ασχοληθεί με τις ξακουστές μαύρες τρύπες. Αντί για κάποια φωτογραφία που προκαλεί δέος, όμως, μοιράστηκε διαδικτυακά το ακουστικό κομμάτι που τις συνοδεύει.

Ίσως δεν έπρεπε. Για πολλούς λόγους.

O ήχος, φυσικά, έχει τροποποιηθεί ώστε να είναι αισθητός από τα ανθρώπινα αυτιά. Επίσης, αυτοί οι περίεργοι που ψάχνουν για εξωγήινους, η NASA δηλαδή, εμπλούτισε το υλικό με περισσότερα δεδομένα από το παρατηρητήριο Chandra X-ray.  

«Η εσφαλμένη αντίληψη ότι δεν υπάρχει ήχος στο Διάστημα προέρχεται από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του διαστήματος είναι «κενό», που δεν παρέχει κανέναν τρόπο για να ταξιδέψουν τα ηχητικά κύματα. Ένα σμήνος γαλαξιών έχει τόσο πολύ αέριο που έχουμε πιάσει πραγματικό ήχο. Εδώ ενισχύεται, και αναμιγνύεται με άλλα δεδομένα, για να ακούσουμε μια μαύρη τρύπα!», εξήγησε η NASA, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταλάβαμε κάτι.

Σε ανακοίνωσή της, πάντως, αναφέρει ότι «κατά κάποιο τρόπο, αυτή η ηχογράφηση δεν μοιάζει με καμία άλλη που έχει γίνει στο παρελθόν επειδή επανεξετάζει τα πραγματικά ηχητικά κύματα που ανακαλύφθηκαν σε δεδομένα από το Παρατηρητήριο ακτίνων Χ Chandra της NASA». 

Σημασία έχει το τρομακτικό ηχητικό ντοκουμέντο, εσείς αυτό κρατήστε:  

https://t.co/RobcZs7F9e