Ένας φυσιολογικός εργοδότης. Να ακόμα ένα επαγγελματικό “concept” που ποτέ δεν είναι δεδομένο. Το χειρότερο είναι πως είναι και σπάνιο. Στην πραγματικότητα, η σχεδόν δεδομένη ένταση ανάμεσα σε εργαζόμενο και “αφεντικό” δεν οφείλεται σε όσα τους χωρίζουν a priori, αλλά στο γεγονός πως ο δεύτερος είναι εξαιρετικά λυσσασμένος να κάνει μια δουλειά για την οποία δεν έχει τις απαραίτητες ικανότητες. Με λίγα λόγια, να μείνει μακριά από την αγένεια, την επιβολή της όποιας εξουσίας θαρρεί πως έχει και το micromanagement.

Μερικές φορές, γιατί προφανώς και το να βρεις ένα τίμιο όριο θέλει μια κάποια πνευματική ικανότητα, οι κακοί εργοδότες ξεπερνούν κάθε όριο, μοιράζοντας, τοιχοκολλώντας ή αφήνοντας πάνω σε γραφεία σημειώματα και προειδοποιήσεις που κάτω από την επιφάνεια, μαρτυρούν ένα πράγμα: την ανικανότητά τους. Μερικά από τα πιο κουλά τέτοια σημειώματα συγκέντρωσε το Bored Panda σε μια λίστα, την οποία φήμες λένε πως αν σκρολάρεις πολύ γρήγορα, ξεκινάς να λες γραφικές ατάκες και εξοργισμένα “κατηγορώ” προς κάθε “αφεντικό εκεί έξω”.

ΟΚ, εσύ δεν θα πάθεις αυτό, αλλά πιθανότατα θα εκτιμήσεις τον δικό σου εργοδότη ή manager, που τι σου ζητάει μωρέ ο άνθρωπος; Να μην αργείς τόσο πολύ το πρωί και να λήξεις αυτόν τον τσακωμό σου με τα deadlines.

Δες μερικά από τα πιο εκνευριστικά σημειώματα που κάποιοι εργοδότες και μανατζαρέοι βρήκαν το θράσος να γράψουν: