Ξέρεις τι;
Να σου πω την αλήθεια είχα σιχαθεί.
Ήθελα η φάση να γκρεμιστεί για να χτιστεί απ’ την αρχή.
Κακά μαντάτα για κακά συμβάντα ‘βγαίναν στη φόρα.
Η μια εκκλησία έθαβε άλλη εκκλησία σ’ όλη τη χώρα.
Είδα παλιούς με εγωισμό και νέους δίχως σεβασμό
να οδηγούν σε διχασμό τη θρησκεία και σε μαρασμό.
Ανάλωναν αράδες κι ατάκες σε μεταξύ τους διαμάχες

Κάναμε μερικές μικρές αλλαγές στην εισαγωγή του Πού ν ’οι πέννες σας των TXC, ελπίζουμε να μην υπάρχει πρόβλημα. Νιώσαμε την ανάγκη να προβούμε σε αυτή την boomer ενέργεια μόλις εμφανίστηκε μπροστά μας ένα βίντεο από την πανέμορφη Νάξο (τα φιλιά μας στην πανέμορφη Νάξο), πάμε στον επόμενη φίλη). 

Εκεί, ο πάτερ Ηλίας Χρυσάκης, έκανε μια διασκευή,  έπιασε μικρόφωνο και έφτυσε μερικές ρίμες με τα skills του να είναι κάτι παραπάνω από τίμια. Καμία ειρωνεία. Όχι, δεν είπε κάποιο κομμάτι από TXC, το Διθέσιο της Πρωτοψάλτη είπε, αλλά ας μην σταθούμε εκεί. Η προσπάθεια και η θέληση μετράει. Και μπράβο του. Από τον τρόπο που κρατά το μικρόφωνο καταλαβαίνουμε ότι ανήκει στην παλιά σχολή.

Ο στίχος που ξεχωρίσαμε: με καλή παρέα θα ‘θελα να ‘σαι πάντα καλά, στου Τιμίου Προδρόμου το ναό, οι προσευχές σου θα φτάσουν ψηλά στο Θεό…

Ο πάτερ Ηλίας Χρυσάκης, όμως, δεν ήταν μόνος του στη γιορτή που στήθηκε για το Δεκαπενταύγουστο. Μαζί του ήταν επίσης ένας ακόμα ιερέας που με τη λύρα του και τα τραγούδια του ξεσήκωσε το κοινό. Ας ελπίσουμε να δούμε μερικά ακόμα βίντεο με τον πάτερ Ηλία Χρυσάκη.