Αν έχετε περάσει από κάποιο καφενείο εσείς οι νέοι (σίγουρα έχετε περάσει, είναι in), θα έχετε ακούσει διάφορες συζητήσεις μεταξύ των σοφών που πίνουν τον καφέ τους ή το τσίπουρό τους για το ποιος και κυρίως τι είναι αυτό που κυβερνά τον κόσμο. Αν πάλι δεν είχατε την τύχη ή την ευκαιρία να κάτσετε μαζί με τους παντογνώστες και να μάθετε όλη την αλήθεια, θα σας την πούμε εμείς: το χρήμα είναι αυτό που κυβερνά τον κόσμο κυρίες και κύριοι. Από εμάς το μάθατε, να γραφτεί στα πρακτικά.

Έτσι, κάθε είδηση η οποία σχετίζεται με το χρήμα, είναι σημαντική. Ίσως και όχι. Σίγουρα όχι. Αλλά η παρακάτω είδηση ήταν τόσο καλή και τόσο σουρεάλ που δεν μπορούσαμε να μην την αναφέρουμε. 

Ένας ταύρος, λέει, μπήκε σε μια τράπεζα του Ισραήλ και άρχισε να κυνηγά κόσμο. Το περιστατικό συνέβη σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας Leumi σε μια βιομηχανική ζώνη στο Lod, κοντά στο Τελ Αβίβ. Ο ταύρος, ο οποίος όπως βλέπουμε δεν είχε όρεξη για παιχνίδια, πέρασε πρώτα από σταθμευμένα αυτοκίνητα πριν πάρει τη μεγάλη απόφαση να μπουκάρει στην τράπεζα και να τρέξει πίσω τους εργαζόμενους.

Στο βίντεο της εφημερίδας Israel Hayom το οποίο αναδημοσιεύει ο λαμπερός Guardian, βλέπουμε τον ταύρο με ένα σκοινί περασμένο στο λαιμό του κόβει βόλτες με απειλητική διάθεση εντός της τράπεζας. Όπως διαβάζουμε, έχει και ιδιοκτήτη (δεν γνωρίζουμε αν χρωστούσε). Σε μισή ώρα, πάντως, η κατάσταση ηρέμησε. Εμείς ακόμα να ηρεμήσουμε από το γέλιο που ρίξαμε.