Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να μεγαλώνεις είναι ότι γίνεσαι σοφότερος αλλά και πιο ελεύθερος. Για παράδειγμα, γνωρίζεις πότε πρέπει να τηλεφωνήσεις στο σουβλατζίδικο επειδή άργησε η παραγγελία σου παραπάνω από το συνηθισμένο. Εκτός από αυτό, δεν νιώθεις άβολα ή άσχημα όταν το κάνεις αυτό, σε αντίθεση με τότε που ήσουν στα 20s σου. Επίσης, δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν για την ώρα που θα γυρίσεις σπίτι. Είπαμε, είσαι ελεύθερος να κάνεις -σχεδόν- ό,τι θέλεις.

Κάποιοι, όμως, θα αντάλλαζαν ένα μη ρυτιδιασμένο πρόσωπο για τη σοφία που προσθέτουν τα χρόνια που περνούν. Και αυτή η επιλογή, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, κρύβει μερικές παγίδες. Έτσι, για να δώσει στους νέους ένα μάθημα για τη ζωή, η κοινότητα των ηλικιωμένων του Birch Creek, αποφάσισε να ζητήσει συμβουλές από όσους τα έχουν δει όλα, δηλαδή τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Και ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί ότι οι ηλικιωμένοι δεν είναι μόνο σοφοί και διορατικοί, αλλά είναι και εξαιρετικά αστείοι. Αφού η κοινότητα δημοσίευσε τις ξεκαρδιστικές απαντήσεις τους, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν παρά να δεχτούν τις συμβουλές τους για μια καλύτερη ζωή. Ελπίζουμε να τις ακολουθήσουν.

Κάποια από τα μηνύματά τους είναι απλά, αλλά δυστυχώς, οι ρυθμοί της σύγχρονης καθημερινότητας μας έχουν αναγκάσει να τα ξεχάσουμε. Οι παρακάτω γλυκύτατοι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, όμως, θέλησαν να μας τα υπενθυμίσουν.

Σήκω και μύρισε τα τριαντάφυλλα

Η ζωή είναι δύσκολη, μην τα παρατάς

Σκέψου δύο φορές πριν κάνεις κάτι

Μην μεγαλώσετε

Μην καπνίσετε

Να κοιτάτε τη δουλειά σας

Η ζωή γίνεται καλύτερη όταν περνάς πάντα καλά

Κάνε αυτό που θες, αλλά κάνε το σωστά