Η Ελλάδα φημίζεται για πολλά πράγματα. Μεταξύ αυτών είναι η ομορφιά της, οι παραλίες της, τα νησιά της, οι άνθρωποί της και φυσικά, η κουζίνα της. Ναι, δικαίως νιώθουμε περήφανοι για τις γεύσεις που χαρίζουμε στους εγχώριους και μη τουρίστες που νιώθουν την  ανάγκη κάθε καλοκαίρι να περάσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Με τα χρόνια, αυτή η λατρεία προς την ελληνική κουζίνα μεγάλωσε και πλέον, εν έτει 2022, με τους χρήστες του Instagram να φωτογραφίζουν και να ποστάρουν κάθε πιάτο που βρίσκεται μπροστά τους, γιγαντώθηκε. Εντάξει, δεν περιμέναμε τους food bloggers να ασχοληθούν μαζί μας, μερικοί από τους πιο διάσημους σεφ του κόσμου έχουν μείνει εκστασιασμένοι μετά τα φαγητά από τα χέρια της κάθε “κυρά Σοφίας” που ζει σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό.

Έτσι, δεν μας έκανε καμία απολύτως εντύπωση όταν ασχολήθηκε με την κουζίνα μας το ξακουστό Taste Atlas και όχι, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Μετά το ranking της με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου (βρισκόμαστε στη 2η θέση, πίσω από την Ιταλία), ο ταξιδιωτικός οδηγός φαγητού παρουσίασε με τη βοήθεια των αναγνωστών του τα καλύτερα ελληνικά πιάτα. Και αυτό δεν ήταν εύκολο. Καθόλου εύκολο.

Για να καταλάβετε πόσο δυσκολεύτηκαν οι αναγνώστες στην τελική επιλογή, να τονίσουμε ότι στην 1η θέση βρίσκονται 4 πιάτα. Έγινε ένας μικρός χαμός με λίγα λόγια και αυτός ο χαμός, μας τιμά. 

Πρώτη και καλύτερη, για κάποιο λόγο, βρίσκεται η μπουγάτσα, το σαγανάκι, τα παϊδάκια και το σπετζοφάι με 4,7 βαθμολογία ενώ από εκεί και πέρα, αφού στριμώχνονται τα εξής 9 πιάτα: Γύρος, τζατζίκι (μαζί δεν πάνε αυτά;), ντάκος, μπακαλιάρος, γιουβαρλάκια, γιουβέτσι, τρίγωνα πανοράματος, λουκουμάδες και κόκορας κρασάτος. Ευτυχώς, δεν είδαμε στις πρώτες θέσεις μερικά από τα πιο ξενέρωτα ελληνικά πιάτα

https://t.co/CJR3IY22Vj