Πριν καλά καλά ωριμάσει η είδηση του «θανάτου» του, πολλοί από τους διαδικτυακούς μας φίλους άρχισαν να υποβάλλουν τα σέβη τους αλλά και τις στιγμές που μοιράστηκαν μαζί με τον Γιώργο Μάγκα. Κείμενα, τραγούδια, μνήμες. Ο «βασιλιάς του κλαρίνου» πέρασε πριν την ώρα του στην αιωνιότητα και ξύπνησε τους βαθιά κοιμώμενους Έλληνες που θέλησαν να θρηνήσουν.

Το μακάβριο νέο διαδόθηκε ταχύτατα από τα περισσότερα μέσα της χώρας μας, ακόμα και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έπεσε στην παγίδα. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τη γλίτωσε, έβγαλε ανακοίνωση την οποία κατέβασε λίγο αργότερα. Τελικά, ο Γιώργος Μάγκας δεν πέθανε. Τελικά, ο Γιώργος Μάγκας ζει. Δεν ξέρουμε πόσες φορές πρέπει να το γράψουμε για να καταλάβουμε σε βάθος τον βαθμό της αστειότητας και του σουρεαλισμού που χαρακτηρίζει τη χθεσινή βραδιά (18/8).

Το χρονικό του “θανάτου” και η “ανάσταση”

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, έγραψε πως: «Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο βιρτουόζος του κλαρίνου κ βασιλιάς των πανηγυριών, ο υπέροχος Γιώργος Μάγκας! Τον γνώρισα σε μια περιοδεία μαςα με τον Γιάννη Μόρτζο πριν από 20 χρόνια στα Γιάννενα σε μια ταβερνούλα και μου είπε μαζί με την υπέροχη σύντροφό του τη Τζούλη…». Αυτό σώθηκε από την αρχική του ανάρτηση. Στη συνέχεια, φυσικά, τη διέγραψε.

Οι δημοσιογράφοι στο σύνολό τους, μάλλον λόγω του θεσμικού ρόλου του Σπύρου Μπιμπίλα, θεώρησαν περιττό να διασταυρώσουν την είδηση και έτσι άρχισαν να αναπαράγουν τα όσα έγραψε ο ηθοποιός. Έκαναν λάθος. Η εποχή μας εκθειάζει ταχύτητα, όποιος «βγάλει» πρώτος την είδηση θεωρείται επιτυχημένος.

Πώς την «πάτησε» ο Σπύρος Μπιμπίλας; Σύμφωνα με τον ίδιο, διάβασε την ανάρτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Κουβελογιάννη στο Facebook. Μια ανάρτηση που προκαλεί γέλιο καθώς πρόκειται για μια εικόνα χαμηλής ανάλυσης που εύκολα σου ανεβάζει τους βαθμούς μυωπίας. Μαζί με την εικόνα, υπήρχε και το επικό: «Γιώργος Μάγκας, πέθανε σήμερα, την είδηση την έδωσε το coogle, μακάρι να είναι ψέματα».

Το «coogle» κυρίες και κύριοι.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Κουβελογιάννης, σε σχόλια στο προφίλ του, υποστηρίζει ότι διάβασε για τον «θάνατο» του Γιώργου Μάγκα από μια κοπέλα που αναφέρεται ως ανιψιά του, αλλά πίστεψε ότι είναι η κόρη του η οποία θρηνούσε για τον πατέρα της. Με λίγα λόγια, χάος.

Στη συνέχεια ο Σπύρος Μπιμπίλας ζήτησε συγνώμη για την παραπληροφόρηση, γράφοντας πως παρασύρθηκε από τον δημοσιογράφο και ο δημοσιογράφος, με τη σειρά του, έριξε την ευθύνη στο «coogle». Ωραία πράγματα. Λίγο αργότερα, μπήκε στο παιχνίδι και ο γιος του Γιώργου, Σάκης Μάγκας. «Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο που στέλνει μηνύματα και συλλυπητήρια για τον πατέρα μου ότι δεν πέθανε. Είναι ψέματα και όλα αυτά ξεκίνησαν από τον ηθοποιό Μπιμπίλα που έκανε ανάρτηση. Θα έχει τις συνέπειες με τα ψέματα που διαδίδει. Παραπληροφόρηση. Ο Γιώργος Μάγκας ζει και βασιλεύει».

Plot twist

 

Ο ζωντανός βασιλιάς του κλαρίνου, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε με τον ψεύτικο θάνατό του, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1, λέγοντας πως «με έπαιρναν τηλέφωνο και κλαίγανε, τους μιλούσα εγώ και δεν το πίστευαν ότι είμαι ζωντανός, δεν σταμάτησε να χτυπάει το τηλέφωνο. Στεναχωρήθηκε ο κόσμος, στεναχωρήθηκε όλη η Ελλάδα. Εγώ τους αγαπάω όλους και τους δημοσιογράφους τους αγαπάω και τους εκτιμώ, αλλά δεν τον ξέρω τον κύριο Μπιμπίλα. Δεν μπορώ να σας πω αν θα κινηθώ νομικά. Πάντως, στενοχώρησε όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Έγινε μεγάλος χαμός, έγινε μεγάλος ντόρος. Ο κόσμος με αγαπάει γιατί είμαι καλός άνθρωπος. Ήταν μεγάλη κουβέντα αυτή ότι πέθανα».

Ζούμε σε μια υπέροχη χώρα, μην το ξεχνάτε αυτό.