Θυμάστε τότε που, με ένα κινητό των 5 MegaPixel, νομίζαμε ότι κατακτήσαμε τον κόσμο; Λογικά ναι, δεν χρειάζεται να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω. Πλέον όμως, σχεδόν όλα τα σύγχρονα κινητά έχουν κάμερες που θα ζήλευαν ακόμα και οι μεγαλύτεροι φωτογράφοι του παρελθόντος και κάνουν αυτά τα 5 MegaPixel να μοιάζουν με παιχνίδι για μικρά παιδιά. Οι εποχές άλλαξαν προς το καλύτερο, τουλάχιστον όσον αφορά την τεχνολογία. Με λίγα λόγια, οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να κάνουμε τέχνη με ένα γκάτζετ το οποίο χωράει στην παλάμη μας. Ποιος θα το’ λεγε, ε;

Και επειδή μέσω των κινητών ζούμε πλέον μια παράλληλη ζωή, ήταν θέμα χρόνου να δημιουργηθούν και βραβεία για τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από αυτά. Έπρεπε να το περιμένουμε, άλλωστε δεν είναι κάτι νέο, τα βραβεία του iPhone «παίζουν» εδώ και μερικά χρόνια. Και είναι λογικό, φημίζονται για την κάμερα που διαθέτουν. Πραγματικά, όμως, δεν περιμέναμε να δούμε τις παρακάτω φωτογραφίες στην κατηγορία «φωτογραφία τραβηγμένη από iPhone» καθώς παρά είναι καλές για να είναι αληθινές. Κι όμως, είναι.

Τα βραβεία αυτά γιορτάζουν τη δημιουργικότητα των χρηστών iPhone από το 2007. Ρίξτε μια ματιά σε μια επιλογή από τους νικητές του 15ου ετήσιου διαγωνισμού και μετά προσπαθήστε φωτογραφήσετε το φεγγάρι. Ξέρουμε, θα βγει κουνημένο. Η τέχνη αυτή δεν είναι για όλους, ας το παραδεχτούμε επιτέλους.