Η Em Clarkson είναι μια από τις αγαπημένες μας Instagrammers και αυτό γιατί δεν διστάζει ποτέ να πει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Η ίδια, μάλιστα, έχει χαρακτηρίσει ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό «επαγγελματία oversharer». Και αυτό μας αρέσει διότι σπάνια βλέπεις να κυκλοφορεί κάτι αληθινό στα social media τα τελευταία χρόνια.

Είτε αποκαλύπτει το σώμα της σε όλο του το μεγαλείο είτε μιλάει με ειλικρίνεια στο podcast της για τα μεγαλύτερα σωματικά της προβλήματα, η Em Clarkson είναι σίγουρα η αναγκαία δόση ρεαλισμού που χρειάζονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπερβάλλουμε. Ένα από τα πρόσφατα βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δείχνει τη σκληρή αλήθεια πίσω από τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς.

Σε αυτό το βίντεο, λοιπόν, αποκαλύπτει ακριβώς πώς οι αγαπημένοι σας ινφλουένσερς και σελέμπριτις έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν ψηφιακά το σώμα τους. Η Em «τρέχει» μια εφαρμογή με την οποία αλλάζει τη μέση της, μεγαλώνει τους γοφούς της και την κάνει ναι φαίνεται πιο ψηλή. Στη λεζάντα, διαβάζουμε: «Είναι πολύ πολύ εύκολο να το χειριστείς, οπότε αν και όλα ταλαντεύτηκαν λίγο όταν κινήθηκα, αν το είχα κάνει μπροστά σε έναν λευκό τοίχο, δεν θα είχατε κανέναν τρόπο να το μάθετε».

 

Στη συνέχεια, η Em αρχίζει να επεξεργάζεται το σώμα της χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, ενώ λέει στους ακόλουθούς της ποια ακριβώς μέρη του σώματος βελτιώνει. «Μπορώ να σταθώ εδώ τώρα μπροστά σου με το πραγματικό μου σώμα, αλλά μπορώ επίσης να χρησιμοποιήσω μια εφαρμογή για να κάνω τη μέση μου πιο αδύνατη, να κάνω τους γοφούς μου πιο μεγάλους, να μεγαλώσω το στήθος μου, να ψηλώσω λίγο. Μπορώ να κάνω τα πόδια μου πιο αδύνατα, μπορώ ακόμη και να αλλάξω λαιμό και ώμους και μετά μπορώ να κινηθώ», λέει καθώς αρχίζει να τριγυρνά στην οθόνη με το «νέο» της σώμα.

Συνεχίζει εξηγώντας: «Μπορώ να υπάρχω στην οθόνη σας απεικονίζοντας ένα σώμα που δεν κατέχω. Μπορώ ακόμη και να αλλάξω το πρόσωπό μου, μπορώ να αλλάξω τη δομή του, το χρώμα των ματιών μου», λέει η Em καθώς επεξεργάζεται τον τόνο του δέρματος και την απόχρωση των ματιών της. «Μπορώ να είμαι ό,τι θέλω να χρησιμοποιώ εφαρμογές και δεν χρειάζεται να σας το πω. Γι’ αυτό, αφήστε αυτό να σας υπενθυμίσει: την επόμενη φορά που θα νιώσετε ανασφάλεια επειδή έχετε δει κάτι στο Instagram, σκεφτείτε ότι είναι πολύ εύκολο να χειριστείτε κάποιος την εικόνα του».

Η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει 24.000 likes και μια πληθώρα σχολίων που επαινούν τον Em που έριξε φως σε αυτό το ζήτημα. Να που στο Instagram μπορείς να πετύχεις και καλό περιεχόμενο.