Δεν πάει και πολύ καιρός από τότε που χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Τα Φιλαράκια, όπως πολύ καλά θα θυμάστε (ξεχνιέται κάτι τέτοιο;) κατέβηκαν από το ελληνικό Netflix στις 30 Μαΐου, κάτι που, φυσικά, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους συνδρομητές της υπηρεσίας στη χώρα μας. Εντάξει, η αντίδρασή μας ήταν σχεδόν λογική, δεν μπορούν από τη μία στιγμή στην άλλη να μας χαλούν το πρόγραμμα, θέλουμε να βλέπουμε τη Μόνικα και τον Τζόι όσο τρώμε το μεσημεριανό μας.

Για να τα λέμε όλα, όμως και να μην λέμε ότι πιαστήκαμε στον ύπνο, o Κέβιν Ράιλι, πρόεδρος των TNT και TBS που ασχολείται με τη streaming υπηρεσία του HBO, είχε ανακοινώσει πριν τρία χρόνια: «Νομίζω καταλαβαίνετε ότι τα διαμάντια της Warner θα καταλήξουν στη νέα μας υπηρεσία. Αν θα τα βγάλουμε από το Netflix; Και βέβαια είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε! Δεν λέει να μοιράζεσαι τέτοιο περιεχόμενο. Η πεποίθησή μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει αποκλειστικότητα». Το περιμέναμε, έγινε, στεναχωρηθήκαμε. Τώρα ήρθε η ώρα να χαρούμε.

via GIPHY

Συγκεκριμένα, το Netflix είχε αναγκαστεί να αφαιρέσει την αγαπημένη μας σειρά από τη βιβλιοθήκη σε μια βραδιά, διότι τα δικαιώματα προβολής ανήκουν στη WarnerMedia που ήθελε να το προβάλει μέσα από το δικό της συνδρομητικό πακέτο, το HBO Max. Η εν λόγω υπηρεσία, όμως, ήταν προγραμματισμένο να καταφθάσει εντός του 2022 στην Ελλάδα και έτσι η Warner είχε αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος. Ε, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, τουλάχιστον όχι άμεσα.

Ωστόσο, η συγχώνευση της Warner Bros. με την Discovery, Inc. έφερε τα πάνω κάτω σε αυτά τα σχέδια. Συγκεκριμένα, η νεοσύστατη εταιρία σχεδιάζει να ενώσει τις συνδρομητικές υπηρεσίες HBO Max και Discovery+ και έτσι το ντεμπούτο του HBO Max στην Ελλάδα, την Ισλανδία, την Τουρκία και τις υπόλοιπες χώρες όπου αναμενόταν στο τέλος της χρονιάς, ακυρώθηκε. Ήταν αυτή μια καλή εξέλιξη για όλους εμάς τους φτωχοδιάβολους που ακόμα μοιραζόμαστε κωδικούς με τα αδέρφια μας; Φυσικά και είναι.