Τόσα χρόνια, τόσες ευχές, τόσοι άβολοι χαιρετισμοί για να έρθει από το πουθενά ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και να μας βάλει στη θέση μας. Ε, όχι, δεν το δεχόμαστε. Έναν Δεκαπενταύγουστο το χρόνο έχουμε, γιατί έπρεπε να μας το κάνει αυτό; Γιατί έπρεπε να προκαλέσει αναστάτωση σε 10 εκατομμύρια Έλληνες; Απαράδεκτος! Το βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες αποτελεί ντροπή για την κοινωνία μας, για την εκκλησία την ίδια. Άκου εκεί, να μας πει ότι το «Καλή Παναγιά» δεν στέκει.

Ναι, καλά διαβάσατε, το «Καλή Παναγιά» είναι άκυρο, τόσα χρόνια πήγαν χαμένα και όπως και να το κάνουμε, πέσαμε από τα σύννεφα, δεν το περιμέναμε. Τη σφραγίδα σε αυτή την απρόσμενη εξέλιξη έβαλε ο ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και τοποτηρητής της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος (ανάσα) ο οποίος, με αρκετά αυστηρό ύφος, ξεκαθάρισε ότι «η φράση καλή Παναγιά δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά».

Ο αθεόφοβος, μάλιστα, Μάλιστα δεν δίστασε να κάνει λόγο για μόδα που επικράτησε τα τελευταία χρόνια. «Τα τελευταία χρόνια επικράτησε μια μόδα που λέει Καλή Παναγιά , τι θα πει καλή Παναγιά! Λέμε καλό Χριστό; Eμείς λέμε Καλά Χριστούγεννα είναι γεγονός, λέμε Καλό Πάσχα είναι γεγονός! Τι θα πει καλή Παναγιά; Δεν θα πει τίποτα το Καλή Παναγιά, λέμε καλό Δεκαπενταύγουστο, καλή Εορτή της Παναγίας μας, έτσι ξέρουμε από παλιά. Λέμε ποτέ καλό Χριστό; Kαλό Άγιο; Άλλο τα πρόσωπα άλλο τα γεγονότα! Το γεγονός εδώ δεν είναι η Παναγίας μας αλλά η κοίμηση της. Η φράση καλή Παναγιά δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά!» 

Αυτό ήταν κυρίες και κύριοι, μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε μέσα στο ψέμα.