Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις ήδη, τον Σεπτέμβριο ο Φοίβος Δεληβοριάς φέρνει «Τα Νούμερα» στην ΕΡΤ. Πρόκειται για μια σουρεαλιστική μουσική κωμωδία που δημιούργησαν ο ίδιος και ο Σπύρος Κρίμπαλης και -για να είμαστε ειλικρινείς- κάπως ανυπομονούμε να απολαύσουμε. Τα Νούμερα θα περιλαμβάνουν από ζωντανή μουσική και χορό, μέχρι σάτιρα, stand-up comedy, ξεχωριστούς καλεσμένους σε ρόλους έκπληξη, και λίγη μαγεία. Μπορεί και αρκετή. 

Η νέα μουσική κωμωδία 24 επεισοδίων, σε πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη και σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, δεν θα είναι μια ακόμα μουσική εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σόου με παρουσιαστή τον τραγουδοποιό. Είναι μια σειρά μυθοπλασίας, στην οποία η πραγματικότητα θα νικιέται από τον σουρεαλισμό. Είναι η ιστορία ενός τραγουδοποιού και του αλλοπρόσαλλου θιάσου του, που θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα τη «Μάντρα» του Αττίκ.

Μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ηθοποιών και με καλεσμένους απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού μουσικού κόσμου σε εντελώς απροσδόκητες «κινηματογραφικές» εμφανίσεις, και με μια εξαιρετική δημιουργική ομάδα στο σενάριο, στα σκηνικά, τα κοστούμια, τη μουσική, τη φωτογραφία, «Τα νούμερα» φιλοδοξούν να «παντρέψουν» την κωμωδία με το τραγούδι, το σκηνικό θέαμα με την κινηματογραφική παρωδία, το μιούζικαλ με το σατιρικό ντοκιμαντέρ και να μας χαρίσουν γέλιο, χαρά αλλά και συγκίνηση.

Οι βασικοί χαρακτήρες: 

Φοίβος (Φοίβος Δεληβοριάς): 45άρης τραγουδοποιός, που η μόνη του επιτυχία τα τελευταία χρόνια είναι το παιδικό σουξέ «Το κροκοδειλάκι». Διαζευγμένος, με μια κόρη 10 χρονών, ρομαντικός και ονειροπόλος, με εμμονή στον Αττίκ και στα παλιά βαριετέ που οπωσδήποτε θέλει να αναβιώσει.

Θανάσης (Θανάσης Αλευράς): 40άρης ηθοποιός-πολυεργαλείο, που του αρέσει να μεταμφιέζεται και να παρωδεί τον εκάστοτε καλεσμένο. Τύπος που πάσχει από όλων των ειδών τις νευρώσεις και τις εξαρτήσεις, με ένα ταλέντο όμως που τον κάνει αγαπητό και τον σώζει από τις διάφορες δυσκολίες.

Χάρης (Χάρης Χιώτης): 40άρης stand up κωμικός, που η μισάνθρωπη και προσβλητική του φύση τον οδηγούν συνέχεια σε ρήξη με τους γύρω του. Παλιός φίλος του Φοίβου, μπαίνει στο δυναμικό του σόου φέρνοντας πάντα τον Φοίβο σε δύσκολη θέση με τη συγκρουσιακή συμπεριφορά του. Μένει με τη μάνα του με την οποία έχει μια επεισοδιακή σχέση.

Τζόναθαν (Μιχάλης Σαραντής): 30άρης επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης της μουσικής σκηνής που στεγάζεται το σόου του Φοίβου. Παρωδία γκόλντεν μπόι, με εμμονή στην εμπορική επιτυχία και στους νέους τρόπους προβολής των καλλιτεχνών (influencing, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ.). Το όραμά του αντιβαίνει συνεχώς στο όραμα του Φοίβου, με αποτέλεσμα κωμικές εκρηκτικές καταστάσεις.

Δανάη (Άλκηστις Ζιρώ): 25χρονη που ξεκινάει να δουλεύει ως σερβιτόρα στο σόου. Ο Φοίβος όμως ανακαλύπτει πως είναι εκπληκτική τραγουδίστρια και την «ανακηρύσσει» μούσα του. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί δεν έχει κανένα καλλιτεχνικό προσανατολισμό, ενώ έχει ένα απολύτως ατίθασο ερωτικό ταμπεραμέντο.

Κίρμπυ (Άννη Θεοχάρη): Πληθωρική 35άρα μπουρλέσκ χορεύτρια. Λαϊκό κορίτσι με έντονη σεξουαλικότητα, μάχιμη φεμινίστρια, που όμως μπλέκει πολύ εύκολα με τα πιο λάθος είδη άντρα που κυκλοφορούν.

Παντελής (Θανάσης Δόβρης): Λαϊκός τεχνικός και γενικών καθηκόντων στη μουσική σκηνή, που τους γειώνει όλους με τις θυμόσοφες ατάκες του.

Έλσα (Βάσω Καβαλιεράτου): 35άρα διευθύντρια εκ μέρους της επιχείρησης στη μουσική σκηνή, ενδιάμεσος του ομίλου Σάκκαρη και των καλλιτεχνών. Single mother, πολυμήχανη και ευφυέστατη. Σταδιακά παίρνει όλο και πιο πολύ το μέρος των καλλιτεχνών, είναι άλλωστε η μόνη που μπορεί να τους κουμαντάρει.

Ξένια (Αλεξάνδρα Ταβουλάρη): 35άρα πρώην σύζυγος του Φοίβου. Αιτία του διαζυγίου τους ο αιθεροβάμων χαρακτήρας του που δεν της παρείχε καμία οικονομική ή συναισθηματική ασφάλεια. Αγαπάει όμως και στηρίζει με τον τρόπο της τον Φοίβο και το παράτολμο εγχείρημα του βαριετέ.

Μενέλαος (Γιάννης Σαρακατσάνης): 45άρης συγγραφέας-δικηγόρος, νέος σύντροφος της Ξένιας. Επιτυχημένος σε όλα και αλαζονικός, με τεράστιες δεξιότητες σε πάρα πολλά πράγματα, αποτελεί το απόλυτο αντίθετο του Φοίβου σε όλα. Κάτι σαν τον Γκαστόνε, μπροστά στον «Ντόναλντ» Φοίβο.

Χλόη (Έβελυν Λύτρα): 10χρονη κόρη του Φοίβου και της Ξένιας, ευφυής και πειραχτήρι με αρκετά προχωρημένο τρόπο σκέψης και χιούμορ για την ηλικία της.

Αντιγόνη (Λένα Ουζουνίδου): Μαμά και συγκάτοικος του Χάρη, βωμολόχος και ρεαλίστρια, λάτρης του ελληνικού τραγουδιού και κλειδί για τον χαρακτήρα του.

Άλεξ (Αλέξανδρος Χωματιανός): 40άρης μάγος, βουβός, ρομαντικός και γκαφατζής.

Σπύρος (Σπύρος Γραμμένος): Ιδιοκτήτης του κουρείου που βρίσκεται μεσοτοιχία με τη μουσική σκηνή του Φοίβου, χιουμορίστας και απρόβλεπτος. Οι ήρωες μαζεύονται στο κουρείο του για ανάπαυλα και κουβεντολόι ανάμεσα στις πρόβες.

Ζερόμ (Ζερόμ Καλουτά): Ελληνοκονγκολέζος υπάλληλος του Σπύρου, με έντονη ροπή προς την καψούρα και τα ελληνικά καψουροτράγουδα.

Οι πρώτες -σουρεάλ- εικόνες: