Μια βαθιά προβληματική και ανησυχητική σκηνή είδαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους άνθρωποι που έκαναν βόλτα σε πάρκο στη Βαλένθια, μιας και κατέληξαν να σώζουν γυναίκα από τα χέρια του άντρα της, ο οποίος προσπαθούσε να την πνίξει στο σιντριβάνι του πάρκου.

Το ζευγάρι φαίνεται να δροσιζόταν στο πάρκο, όταν ένας περαστικός προσφέρθηκε να τους τραβήξει φωτογραφία. Η προθυμία του έκρυβε άλλες προθέσεις, αφού πρακτικά τους άρπαξε το κινητό και τράπηκε σε φυγή. Τότε ο 52χρονος άντρας θεώρησε για κάποιο παράξενο λόγο πως η σύντροφός του είναι μπλεγμένη στην κλοπή. Την άρπαξε από τα μαλλιά και προσπάθησε να την πνίξει στο σιντριβάνι, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει και δένει τα στομάχια μας κόμπο.

Εκείνη τη στιγμή, κάποιος που βρισκόταν στο σημείο φώναξε: «Θα τη σκοτώσει!». Οι περαστικοί τον παρακαλούσαν να την αφήσει μέχρι που ένας άντρας πήδηξε στο νερό και τον έπιασε από τον λαιμό. Έπειτα ένας δεύτερος άντρας εμφανίστηκε και άρχισε να τον χτυπάει προκειμένου να αφήσει τη γυναίκα.

Τελικά κατάφεραν να απελευθερώσουν τη γυναίκα από τα χέρια του 52χρονου και να τον απομακρύνουν. Εκείνος λίγο αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία και πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.