*«Ελλάδα… Θα θέλεις να μείνεις για πάντα»

Σκάνδαλο! Πώς αλλιώς να περιγράψεις τα όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες; ΕΥΠ, παραιτήσεις, υποκλοπές, ο καθένας με τον πόνο του να λέει ότι τον παρακολουθούν (Κύρτσος), τζιτζίκια, καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση και στο βάθος ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έμαθε ότι παρακολουθούσαν το κινητό του τηλέφωνο για 3 ολόκληρους μήνες. Σαν να μην έφτανε αυτό, έκανε την εμφάνισή του και παράνομο λογισμικό Predator, ένα πανίσχυρο σύστημα παρακολούθησης.

Πώς είναι να γνωρίζουν τρίτοι την κάθε σου διαδικτυακή και όχι μόνο κίνηση;  Δεν ξέρουμε και ούτε θέλουμε να μάθουμε. Αυτό που ξέρουμε, όμως, είναι το 24ωρο του Νίκου Ανδρουλάκη.

8:06 Ξυπνάει. Άκουσε κάποιον να περπατά στο σπίτι. Πάει να δει ποιος είναι. Δεν βλέπει κανέναν.

8:58 Φτιάχνει καφέ. Κάθεται στον καναπέ και αρχίζει τα τηλέφωνα στη Χαριλάου Τρικούπη να μάθει τα νέα. Όλα καλά του λένε, «ο ήλιος είναι πράσινος και σήμερα πρόεδρε». Χαμογελάει.

9:30 Πάει στον καθρέφτη, χαιρετάει όπως ο Ανδρέας, σφίγγει τις γροθιές του και κάθεται ξανά στον καναπέ.

10:00 Τον καλεί κάποιος με απόκρυψη. Δεν μιλάει. Ακούει έναν περίεργο ήχο. «Χρούτσου-χρούτσου». 

10:11 Παρακολουθεί τις ενημερωτικές εκπομπές, λένε κάτι για υποκλοπές αλλά περνούν γρήγορα σε άλλο θέμα. Είχε βάλει ΣΚΑΪ.

10:47 Διαβάζει στο Twitter ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Σοκάρεται.

11:01 Τον καλεί ξανά κάποιος με απόκρυψη. Δεν μιλάει. Ακούει έναν περίεργο ήχο. «Χρούτσου-χρούτσου».

11:27 Tον καλούν από τα γραφεία. «Πρόεδρε, σε παρακολουθούν».

12:13 Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Αυτή τη φορά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σηκώνει. «Συμπολίτες μου», λέει. «Κυριάκο, ο Νίκος είμαι». Ο πρωθυπουργός του ξεκαθαρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα και το κλείνει πριν δεχθεί ερωτήσεις..

13:20 Πεινάει, σκέφτεται δυνατά τι θα φάει. Χτυπά το κουδούνι. Βλέπει έναν ντελιβερά. «Μα δεν έκανα ακόμα την παραγγελία μου» του λέει. Ο ντελιβεράς του κάνει γνωστό ότι την έκανε κάποιος άλλος. Ψάχνει το σπίτι για κοριούς.

14:31 Παίρνει τηλέφωνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλει να ζητήσει εξηγήσεις. Ακούει τζιτζίκια, ο πρωθυπουργός δεν μιλάει.

15:10 Ακούει κάποιον να περπατά πίσω του. Γυρίζει. Δεν είναι κανείς.

16:18 Τον καλεί ξανά κάποιος με απόκρυψη. Δεν μιλάει. Ακούει έναν περίεργο ήχο. «Χρούτσου-χρούτσου». Ο ήχος γίνεται πιο έντονος.

17:45 Φτάνει στα γραφεία. «Πρόεδρε, θυμάσαι που στον τελικό του Κόνφερενς έβριζες τον Μικιταριάν της Ρόμα που τραυματίστηκε; Ε, σε παρακολουθεί η Αρμενία από τότε».

18:07 Κάνει προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά το σηκώνει. «No, you have not been in ΕΥΠ»  του λέει και το κλείνει.

18:58 «Πρόεδρε, η υπόθεση μυρίζει Watergate», του λένε. Γκουγκλάρει. «Ναι, ναι, αυτό είναι».

19:21 Τον καλεί ξανά κάποιος με απόκρυψη. Δεν μιλάει. Ακούει έναν περίεργο ήχο. «Χρούτσου-χρούτσου». Ψάχνει για κοριούς στο γραφείο.

20:40 Έχει μια τρομερή ιδέα. Να μην χρησιμοποιεί το κινητό του μέχρι να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί.

21:00 Φεύγει από τα γραφεία. Από συνήθεια χορεύουν ζεμπεκιές έξω από αυτά.

21:50 Φτάνει σπίτι. Βάζει να δει την αγαπημένη του ταινία, το Predator για να χαλαρώσει. Πού να’ ξερε.

23:58 Τον καλεί ξανά κάποιος με απόκρυψη. Δεν μιλάει. Ακούει έναν περίεργο ήχο. «Χρούτσου-χρούτσου». Τελικά ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, έφτιαχνε την αλυσίδα στο ποδήλατό του.