Είμαστε και εμείς που λέμε και ξαναλέμε πως «τίποτα δεν μας σοκάρει πια». Ταυτίστηκες, έτσι; Άρα λογικά ξέρεις πως όταν το λέμε δεν έχουμε στόχο να φλεξάρουμε. Πρακτικά, το εννοούμε. Αν σε κάθε δραματική, τραυματική πορεία ζωής του καθενός από εμάς προσθέσεις και την πανδημία, με τους θανάτους και τις καραντίνες της, τις πυρκαγιές, τα σκάνδαλα παρακολουθήσεων και όλα όσα μας έχουν κάνει τέλος πάντων να νιώθουμε λες και η ζωή μας είναι κάποια άρρωστη προσομοίωση ριάλιτι επιβίωσης, δεν μένουν και πολλά που μπορούν να μας κάνουν να… νιώσουμε κάτι.

Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε μέχρι να βρούμε τις παρακάτω εικόνες. Βλέπεις, ο σουρεαλισμός της ελληνικής καθημερινότητας έχει έναν σοβαρό αντίπαλο: το απόλυτα παράλογο που περπατάει δίπλα μας στον δρόμο, που κινείται στο μπροστινό αμάξι, που παραγγέλνει καφέ μπροστά μας στην ουρά. Διάολε ναι, το παράλογο υπάρχει δίπλα μας, κινείται γύρω μας και όταν το πετυχαίνουμε μας αφήνει να αναρωτιόμαστε «τι συνέβη μόλις τώρα;». Ειδάλλως το βλέπουμε όλο μαζεμένο σε κανένα καλοκαιρινό, αυγουστιάτικο θέμα του Provocateur.

Τα παρακάτω κλικς του παράλογου, τις εικόνες που δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα, τις βρίσκει κανείς μαζεμένες στον ινσταγκραμικό λογαριασμό @junkmanbaby. Αν κάτι μπορεί κανείς να πει εύκολα για αυτές, είναι πως μας πετάνε τόσο άτσαλα και βίαια από το comfort zone μας -αυτό της κοινής λογικής- που είναι σχεδόν εθιστικές.