Περίπου 4 μήνες. Τόσο κράτησε αυτή η λαμπρή συνεργασία μεταξύ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου (Εθνική Συμφωνία), του Θάνου Τζήμερου (Δημιουργία Ξανά) και του Φαήλου Κρανιδιώτη (Νέα Δεξιά). Οι τρεις τους είχαν ανακοινώσει ένα ζεστό απόγευμα του Μαΐου ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους, ότι βάζουν μπρος έναν πολιτικό φορέα που θα μας οδηγήσει σε μία Ελλάδα νέα, σύγχρονη, χωρίς μπούρκες, χωρίς «λάθρο», χωρίς αριστερή προπαγάνδα. Στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν ώστε να ανακοινώσουν και επίσημα την συνεργασία τους (Εθνική Δημιουργία), μάλιστα, μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλο.

A few moments later:

«Με λύπη μας, ανακοινώνουμε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Η λύση της συνεργασίας μας κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα, που υπονόμευαν την ενότητα και τις προοπτικές της προσπάθειάς μας. Συνεχίζουμε, για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική. Θάνος Τζήμερος

Φαήλος Κρανιδιώτης».

Έτσι πάνε αυτά παιδιά, τα καλά κρατάνε λίγο. Δυστυχώς. Βέβαια, να πούμε ότι η συνεργασία τους κράτησε περίπου 4 μήνες, ένα χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό της παρακολούθησης του Νίκο Ανδρουλάκη ή του μεγαλύτερου μποτιλιαρίσματος του κόσμου το οποίο είχε διαρκέσει 12 μέρες. Κάτι είναι και αυτό. Είναι μια νίκη που λέμε.

Ας περάσουμε τώρα όμως σε 4 εντελώς άκυρες καταστάσεις που κράτησαν περισσότερο από τη συνεργασία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θάνο Τζήμερο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Έτσι, χωρίς λόγο. Χωρίς λόγο άλλωστε υπάρχουν διάφορα γύρω μας. Μην βάζετε λόγια στο στόμα μας, δεν εννοούμε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη.

Η θητεία σου στον στρατό

Κι όμως, άντεξες για 9 (ή 8) ολόκληρους μήνες στον στρατό. Άντεξες το φαγητό, τη βρόμα, τις υπηρεσίες, το γυάλισμα των αρβυλών και του όπλου σου, διάφορους φαντασμένους να σου δίνουν εντολές, τις ανοησίες των γύρω σου, τα συχνά τηλεφωνήματα του βύσματος που σε ρωτούσε αν είσαι καλά. Άντεξες. Τώρα σκέψου ότι οι Τζήμερος-Κρανιδιώτης δεν άντεξαν ούτε 5 μήνες με τον Μπογδάνο.

via GIPHY

Η θητεία του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Μιλάμε για θαύμα. Πώς κάθισε αυτός ο άνθρωπος 4 χρόνια στον Ολυμπιακό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Επειδή όλα έχουν ημερομηνία λήξης, όμως, ο Πορτογάλος «χαιρέτησε» φέτος το καλοκαίρι και όπως διαβάζουμε, οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι καλές. Σε αντίθεση με τους 3 πολιτικούς της μικρής μας ιστορίας. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μάλιστα, είπε πως «ο Φαήλος Κρανιδιώτης «έχει βγει ως την πιο προωθημένη εμπροσθοφυλακή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα του Νίκου Ανδρουλάκη».

Η πολιορκία της Ακρόπολης

Από Wikipedia: Χρονολογία, 3 Αυγούστου 1826 – 25 Μαΐου 1827. Η πολιορκία της Ακρόπολης αποτέλεσε μια κρίσιμη καμπή στο πλαίσιο του αγώνα για ανεξαρτησία των Ελλήνων. Τόσο από στρατηγικής όσο και από διπλωματικής απόψεως η απελευθέρωση της Αθήνας βάραινε στην έκβαση του αγώνα αλλά και στην προώθηση του αιτήματος για ανεξαρτησία και την εξασφάλιση διεθνούς στήριξης. Για τη φωτογραφία έγινε όλο αυτό, καταλαβαίνετε.

Το βιβλίο 195 σελίδων που ακόμα είναι στο κομοδίνο σου

Αγόρασες ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Όχι για τις διακοπές σου, για το σπίτι. Να το διαβάζεις το απόγευμα, μαζί με τον ελληνικό καφέ. Άλλωστε το έχεις αποδεχτεί ότι στις διακοπές σου ασχολείσαι όλη την ώρα με το κινητό, σιγά μην διαβάσεις. Οι σελίδες του βιβλίου είναι 195. Τίποτα, διαβάζετε σε 2 μέρες. Κι όμως, ακόμα να το τελειώσεις.