Μια έκθεση του Chad Moore ενδέχεται να καταφέρνει να “σπάσει” το καλοκαίρι σαν concept σε καρτ ποστάλ, αλλά και όχι ακριβώς. Οι φωτογραφίες του “Too Late, So Soon” είναι από εκείνες στις οποίες θα ανατρέχουμε κάθε φορά που είναι χειμώνας και ευχόμαστε να έρθει το καλοκαίρι λίγο πιο γρήγορα. 

Ο φωτογράφος, με έδρα του τη Νέα Υόρκη, καταφέρνει με απλές λήψεις, στα όρια του μινιμαλισμού, να περάσει στον θεατή την ελευθεριότητα με την οποία ανέκαθεν φλέρταρε η καλοκαιρινή περίοδος. Σε όλη του την καριέρα, μπορεί να πει κανείς πως με τον φακό του “κυνηγούσε” τις απλές, αλλά όχι μικρές χαρές της ζωής. Το πάρτι, τα μεθύσια, τον έρωτα, το σεξ. Πάντα με τη νεότητα σε πρώτο πλάνο. 

“Καβαλούσα BMX από όταν ήμουν δέκα ετών. Ακόμα οδηγώ αλλά όχι πλέον σε εκείνο τον βαθμό. Είμαι πολύ γέρος για να χτυπήσω. Είναι κάπως σαν το skate, οπότε παίρνεις μια κάμερα και τραβάς τους φίλους σου και βγάζεις φωτογραφίες. Τότε, το έκανα για μια εταιρία που λεγόταν ‘Profile’, και πηγαίναμε σε road trips με ανθρώπους και πάντα ταξιδεύαμε με έναν φωτογράφο. Και ένας από αυτούς τους τύπους μου έδωσε μια point-and-shoot καμερα. Ήταν μια φυσική εξέλιξη, φαντάζομαι”, απάντησε στο Tokion.jp σχετικά με το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογραφία, καταλήγοντας να έχει ολοκληρώσει πολλά και διαφορετικά φωτογραφικά projects. 

Μέσα στην απλότητά τους, οι εικόνες του “Too Late, So Soon” προκαλούν μπερδεμένα συναισθήματα. Κάτι σαν θολές, ρευστές καλοκαιρινές αναμνήσεις που δεν μπορείς να μοιραστείς ή να περιγράψεις με λεπτομέρειες. Από εκείνες που το μόνο αποτύπωμα μνήμης που σου άφησαν με σαφήνεια, είναι το συναίσθημα. 

Δες παρακάτω τις εικόνες που πάντα θα θυμίζουν καλοκαίρι. Ακόμα και στα μέσα του Δεκεμβρίου.