“Οι νέοι δεν έχουν όρεξη για δουλειά”. Αυτό δεν είναι απλώς ατάκα του μέσου boomer (στην ψυχή) εργοδότη. Είναι ένα στερεότυπο που κυνηγά κάθε νέα γενιά που βγαίνει στην αγορά εργασίας. Ενίοτε την αγαπά και ο Κυρανάκης. Τέλος πάντων. Μια Ιταλίδα, η Φραντσέσκα, πήρε πίσω το αίμα κάθε συνομιλήκου της όταν πετσόκοψε σε ένα TikTok βίντεο μια wannabe εργοδότρια, που της προσέφερε full-time (και κάτι παραπάνω) δουλειά, με μισθό 280 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, στην κοπέλα από τη Νάπολη προτάθηκε πλήρης απασχόληση σε κατάστημα και της ζητήθηκε ουσιαστικά να εργάζεται 10 ώρες τη μέρα και το Σάββατο να έχει συνεχές ωράριο. Ο μισθός για όλα αυτά, 280 ευρώ τον μήνα. Η Φραντσέσκα προφανώς αρνήθηκε τη δουλειά και η ιδιοκτήτρια της γαλέρας του καταστήματος την κέρασε το κλασικό επιχείρημα: “Τελικά οι σημερινοί νέοι δεν έχουν όρεξη για δουλειά”. Ναι, κράτα τη μπύρα της. 

Στο βίντεό της η 22χρονη λέει όλα τα αυτονόητα. “Δεν είναι έτσι είστε εσείς που θέλετε να δουλέψουμε, κερδίζοντας μόλις 70 ευρώ την εβδομάδα. Δεν νομίζω ότι εσείς θα το κάνατε ποτέ, ούτε ότ θα στέλνατε τα παιδιά σας σε μια τέτοια δουλειά, διότι με το ποσό αυτό δεν καλύπτεις ούτε τα βασικά σου έξοδα”. Έχει άδικο; Όχι λέμε και εμείς. 

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως το βίντεο και η όλη είδηση δεν έγινε viral μόνο στο TikTok, αλλά από την Πέμπτη προβάλλεται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας. Φιλάκια στην εργοδότρια!