Ένα μοναστήρι Φραγκισκανών στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας καλωσόρισε θερμά έναν τετράποδο μοναχό στο τάγμα του. Το μοναστήρι, που πήρε το όνομά του από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης—τον Ρωμαιοκαθολικό άγιο γνωστό για τη λατρεία του στα ζώα—βρήκε τον Carmelo, ένα εγκαταλελειμμένο αδέσποτο σνάουζερ. Το κουτάβι υιοθετήθηκε με αγάπη από την αδελφότητα των Φραγκισκανών και αποδέχτηκε με ανυπομονησία τον νέο του ρόλο ως μασκότ του μοναστηριού. Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης είναι προστάτης των ζώων και ο ιδρυτής του τάγματος των Φραγκισκανών.

Η σωτήρια υιοθεσία του Friar Bigotón διευκολύνθηκε από την  Proyecto Narices Frias («The Cold Nose Project»), μια τοπική οργάνωση διάσωσης ζώων. Τόσο το Proyecto Narices Frias όσο και το μοναστήρι Cochabamba ελπίζουν ότι η συγκινητική ιστορία της νέας ζωής του μικρού σκύλου θα εμπνεύσει άλλες συμπονετικές θρησκευτικές ομάδες να ακολουθήσουν τα βήματά τους. «Αν όλες οι εκκλησίες της χώρας μας υιοθετήσουν έναν σκύλο και τον φροντίσουν όπως ο Friar Bigotón», έγραψε η οργάνωση σε μια  ανάρτηση στο Facebook  , «είμαστε σίγουροι ότι οι ενορίτες θα ακολουθούσαν το παράδειγμά του».

Η αίσθηση του χιούμορ μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε ένα μοναστήρι, αλλά αποδεικνύεται ότι ορισμένοι μοναχοί το έχουν. 

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η  υιοθεσία σώζει ένα ζώο, ενώ η αγορά ζώων από καταστήματα κατοικίδιων δημιουργεί αγορά για νέες γεννήσεις. Στα περισσότερα καταφύγια τα σκυλιά και οι γάτες που είναι προς υιοθεσία δίνονται εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, με ηλεκτρονική σήμανση και στειρωμένα, έχοντας πρώτα περάσει από τον απαραίτητο κτηνιατρικό έλεγχο. Η παρουσία των κατοικίδιων ζώων στη ζωή μας συμβάλλει θετικά σε ορισμένες πτυχές της σωματικής όσο και της ψυχικής μας υγείας.