Έξι επεισόδια που θα μπορούσαν να είναι απλά μια μέτρια ταινία 90 λεπτών. Για να κοιμηθούμε στον καναπέ ενώ έπαιζε στο background. Μια ιστορία επιβίωσης στην άγρια φύση του Καναδά λειτουργεί καλύτερα από βαλεριάνα. Η Λιβ είναι μια επιζώσα συντριβής αεροπλάνου που κουβαλά πολλά τραύματα. Και, παραδόξως, δεν παθαίνει κρίση πανικού όταν ξυπνά σε συντρίμμια αεροπορικού, όταν πεθαίνει στα χέρια της ο πιλότος, όταν μια αρκούδα πάει να φάει τον επίσης νεκρό συνεπιβάτη της, όταν ξεμένει από τροφή, όταν δεν έχει τρόπο επικοινωνίας με τον πολιτισμό, όταν πέφτει σε γκρεμό, όταν ξυπνά με σπασμένα πλευρά, όταν πέφτει σε ορμητικό ποτάμι. Είναι ατρόμητη, είναι ο Μαγκάιβερ σε ενοχλητική μιλένιαλ από τη Νέα Υόρκη

https://twitter.com/BlackJackZach/status/1552787891981631488?ref_src=twsrc%5Etfw

Η σκηνή με την αρκούδα δεν είναι πιστευτή. Κανείς δεν βλέπει αρκούδα να τρώει μπάρες και της φωνάζει “άντε και μπιπ”. Ξέρεις ότι η έγκυος κοπέλα θα γλυτώσει. Το κατάλαβες όταν μετά την ακύρωση της πτήσης βρήκε με τόση ευκολία δυο εντελώς άγνωστους να την μεταφέρουν στον προορισμό της. Ξέρεις ότι θα σωθεί όταν με ένα μακροβούτι κατάφερε να βρει τις αποσκευές από το βυθισμένο αεροσκάφος γεμάτες με ναρκωτικά και χρήματα. Ξέρεις ότι θα σωθεί όταν αρχίζουν οι αναδρομές στην παιδική της ηλικία. Είναι η Μις Επιβίωση. Δεν προσπαθεί απλά να μείνει ζωντανή, προσπαθεί να βρει σήμα σε iPhone που υπήρξε για ώρες στο νερό. Και παράλληλα βλέπεις ένα άβολο love story, χωρίς χημεία κι ενδιαφέρον.

https://twitter.com/dauoust2dauoust/status/1552702840866578432?ref_src=twsrc%5Etfw

Θα έλεγε κανείς ότι η πρωταγωνίστρια είχε τάσεις φύγης. Σου δίνουν να καταλάβεις ότι είχε ένα πρόβλημα με το αλκοόλ, θολά στο δίνουν. Κι ότι έτρεχε να ξεφύγει από το φάντασμα της μητέρας της. Την θαυμάζεις που δεν το βάζει κάτω παρότι κάνει κύκλους σε ένα τεράστιο δάσος, ολομόναχη. Βέβαια το κάνει χωρίς σασπένς σε μια μίνι σειρά που θα έπρεπε να μας κρατά σε εγρήγορση όχι να μας βάζει για νάνι. Στα έξι επεισόδια κάνει ψυχανάλυση και μαθαίνει ότι είναι ατελής. Καλησπέρα. Κι ότι δεν είναι κληρονομική η μητρική ανεπάρκεια. Ίσως, παλεύει και για το αγέννητο παιδί της μιας και κουβαλά έναν υπέρηχο που της δίνει κουράγιο. Βέβαια όταν ξεκινούν τα επεισόδια που τραυματίζεται βαριά, αρχίζουμε να βαριόμαστε θανάσιμα. Αν θέλαμε να δούμε μια καλή σειρά επιβίωσης υπάρχει το Yellowjackets. Ο τίτλος μάλλον απευθύνεται και στον θεατή, προειδοποιητικά.