Ο συντάκτης του άρθρου στο Kefalonia Press δεν συγκράτησε το επτανήσιο βιμπράτο για την επιλογή του Κυριακού Μητσοτάκη να επισκεφθεί μόνο το Αργοστόλι. Εκεί, μπορεί να ανακοίνωσε το νέο έργο που θα ενώνει τον Πόρο με την  Κεφαλονιά, ένα δρόμο μήκους 37 χιλιομέτρων,  στο πλαίσιο της γαλάζιας εξόρμησης για να προσελκύσει ψηφοφόρους, ειδικά σε μέρη που δεν φημίζονται για την συμπάθεια στο κόμμα της Κυβέρνησης (μέρος της καλοκαιρινής περιοδείας του) αλλά δεν φαίνεται να ικανοποίησε όλους τους κατοίκους του νησιού. 

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα επισκεφτεί την περιοχή της Αγίας Ευφυμίας που είχε πληγεί από τον «Ιανό» προκειμένου να δει από κοντά την πρόοδο των αντιπλημμυρικών έργων, τον σύλλογο «Υπερίων» στο Ληξούρι αλλά και τις κατοικίες στην Παλική που είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές από το σεισμό του 2014, δεν τα κατάφερε.  Και ως αποτέλεσμα γράφτηκε αυτό το έπος: “Ξεμείνανε το λοιπόν με τσου λόγους στο χέρι στην Αγια Θυμιά … πήε χαμένη και η ανθοδέσμη.. Και το χειρότερο από όλα τρέμουνε τι μπορεί να συμβεί με κανένα μπουρίνι το φθινόπωρο και κατεβάσει το νερό κουτούπες..

https://t.co/xXlzF2UGIo

Την απογοήτευση τους εξέφρασε και η Οργάνωση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αργοστολίου τονίζοντας ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών περίμεναν να συναντήσουν τον κύριο Μητσοτάκη για να του εκφράσουν τις ανησυχίες και προβληματισμούς τους για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων αποκατάστασης. Οι δήμαρχοι αυτών των περιοχών Γιώργος Κατσιβέλης και Μάκης Μονιάς ήταν στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς στο Διοικητήριο της Περιφέρειας και έθεσαν τα προβλήματα των δημοτών τους.