Η είδηση μας έκανε να σκεφτούμε τα καμώματα των Atenistas που έντυναν τα δέντρα της Αθήνας για να μην κρυώνουν. Οι Σκωτσέζοι τα αγκαλιάζουν. Είναι θα έλεγε κανείς μια μορφή θεραπείας. Όλα ξεκίνησαν το 2020 στην Φινλανδία κάπου στο δάσος HaliPuu στο Levi.

Εκεί, διοργανώθηκε το πρώτο έβερ πρωτάθλημα εναγκαλισμού δέντρων. Με διαγωνιζόμενους από την Ελβετία, την Ιταλία, την Σκωτία, την Ουγγαρία, την Φινλανδία, την Ισπανία και την Αυστραλία.

Οι διαγωνιζόμενοι διαγωνίζονται σε τρεις κατηγορίες: η πρώτη κατηγορία είναι το speed hugging, όπου οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να αγκαλιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα δέντρα σε ένα λεπτό, αγκαλιάζοντας κάθε δέντρο για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα.

Η δεύτερη κατηγορία είναι η αφοσίωση, όπου ο διαγωνιζόμενος πρέπει πραγματικά να δείξει το συναίσθημα και το πάθος του για τα δέντρα. Η τελική κατηγορία είναι το freestyle hugging, όπου οι διαγωνιζόμενοι πρέπει πραγματικά να δείξουν τη φαντασία τους με τους διάφορους τρόπους αγκαλιάς με δέντρα.

Αυτή η διασκεδαστική εκδήλωση εξαπλώθηκε και στη Σκωτία. Εκεί, λίγες μέρες πριν,  έγινε το πρώτο τοπικό πρωτάθλημα που θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο απέναντι στη φύση και να προωθήσει τα οφέλη της επαφής με τη φύση για την ψυχική υγεία. Ο πρώτος εθνικός πρωταθλητής της Σκωτίας στην αγκαλιά των δέντρων είναι ένας 50χρονος άνδρας από το Rhemore της χερσονήσου Morvern. Ντυμένος με ένα κοστούμι καλυμμένο με φύλλα παραλλαγής, ο Alasdair Firth κέρδισε τον τίτλο.

Η εκδήλωση, μέρος μιας ολόκληρης ημέρας δραστηριοτήτων σύνδεσης με τη φύση, διεξάγεται σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγκαλιασμού Δέντρων που ξεκίνησε στο Δάσος HaliPuu στο Levi της Λαπωνίας της Φινλανδίας το 2020 ως ένας τρόπος να διασκεδάσει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και για να τους υπενθυμίσει πόσο αγχολυτική είναι η επαφή με τη φύση.