Δεν είναι λίγες οι φορές που ο αυνανισμός έχει γίνει κεντρικό concept στην τέχνη. Τέχνη, βέβαια, είναι και ο ίδιος ο αυνανισμός, οπότε δεν είναι παράλογο που ζωγράφοι και φωτογράφοι έχουν ασχοληθεί με την αισθητική γύρω από αυτό. Συνήθως η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση αισθητικοποιείται και συνοδεύετα από μια διάθεση ρομαντισμού, τρυφερότητας, έντονου γυμνού στοιχείου και όμορφων props. Ωστόσο είναι στα αλήθεια έτσι; Είναι ο γυναικεία αυτοϊκανοποίηση πιο ινσταγκραμική από την αντρική; Μάλλον όχι.

Δυο φωτογράφοι αποφάσισαν, με αφορμή την πανδημία, που για ένα μεγάλο διάστημα κατέστησε την αυτοϊκανοποίηση ως μοναδική επιλογή σεξουαλικής εκτόνωσης για ένα μεγάλο διάστημα, να δώσουν μια ωμή, ρεαλιστική οπτικοποίησή της. “Η αποστολή μας ήταν να εξερευνήσουμε τον αυνανισμό σε όσο βάθος οι συνεργάτες μας ήταν άνετοι με αυτό. Θέλαμε να καταλάβουμε τι ήταν στο μυαλό των ανθρώπων όταν άγγιζαν τον εαυτό τους, μας ενδιέφερε η σχέση τους με την απόλαυση και το πώς αυτή εξελίχθηκε με τα χρόνια ή μέσα στην πανδημία”, ανέφεραν στο Dazed.

“Υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τρόποι να ικανοποιήσει κανείς τον εαυτό του και τόσο πολλά μέρη να κάνει κανείς το solo show του. Με παιχνίδια, με δάχτυπα, σε μια δημόσια τουαλέτα, στο κρεβάτι, βλέποντας πορνό, αφού διάβασαν ερωτική λογοτεχνία, σε μια εκκλησία, όσο κάνουν sexting με τον εραστή ή τον αγαπημένο τους”, συνέχισαν.

Οι δυο φωτογράφοι εκτός από συνεργάτες είναι και ερωτικοί σύντροφοι. Το nickname τους είναι “Gold and Cummingsκαι έχουν έδρα τους το Λονδίνο. Δουλεύουν με polaroids, με κάμερες και βασικό στοιχείο της δουλειάς τους είναι ο ερωτισμός. Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου project είναι κάπως άγριο για τα soft δεδομένα που επιτρέπουν τα social media ως pool τέχνης, να περνούν μπροστά από τα μάτια μας.

“Η ομορφιά του self love είναι ότι δεν έχεις κάποιον να εντυπωσιάσεις και κανενός άλλου την απόλυση να σκεφτείς, μόνο τη δική σου. Είναι εγωιστική και σε καταναλώνει. Κανείς δεν περιμένει να τελειώσεις και δεν υπάρχει καμία πίεση να προσποιηθείς οργασμό, ούτε προσδοκία να κρατήσει για πάντα ή να τελειώσει γρήγορα. Είναι όλο δικό σου”, λένε. Αυτό ενδέχεται να είναι και ένας από τους λόγους που οι φωτογραφίες αυτές είναι τόσο ρεαλιστικές. Ο ευλογημένος εγωισμός της αυτοϊκανοποίησης.