Ειλικρινά, παρακάτω θα δεις μερικές από τις πιο κακές φωτογραφίες που έχεις δει ποτέ. Όχι, δεν κρίνεται η εμφάνιση των υποκειμένων εδώ, ούτε των λήψεων. Εδώ κρίνεται αυτή η βαθιά πληγή στην εμφάνιση, την αισθητική, μα κυρίως στην υγεία μας μακροπρόθεσμα όταν εκτοξεύουμε άνετοι την ατάκα «δεν χρειάζομαι αντηλιακό».

ΟΚ, πιθανότατα δεν θα βλάψεις ανεπανόρθωτα την υγεία σου αν μια φορά βιώσεις αυτό το κλασικό σύμπτωμα της πρώτης μέρας στην παραλία. Της εξόρμησης που αρκεί για να μετατρέψει το δέρμα σου σε κόκκινο βασανιστήριο, που πονάει και τσούζει ακόμα και με το άγγιγμα ενός υφάσματος. Αλλά σοβαρά, υπάρχει λόγος;

Λογικά, στις εμπειρίες σου υπάρχει εκείνη η φορά που αποκοιμήθηκες στην ψάθα, και ξύπνησες με καμένη πλάτη, δοκιμάζοντας όλα τα «κόλπα». Από γιαούρτια μέχρι κρέμες αλόης. Ή εκείνη που μετά από τρεις ώρες ρακέτες σερί (σταμάτα όμως), γύρισες σπίτι μόνο για να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να μάθεις πως το σχήμα των γυαλιών ηλίου σου θα φιγουράρει στο πρόσωπό σου για αρκετό καιρό. Ίσως και για όλο το καλοκαίρι. Ας μη μιλήσουμε για την υπέροχη ιδέα σου να εφαρμόσεις αντηλιακό μόνο στα τατουάζ σου, φροντίζοντας να γεμίσεις με λευκές στάμπες το δέρμα σου.

Ναι, όλο εξαιρετικές ιδέες. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη αλλά υπό όρους. Την επόμενη φορά που θα πας στην παραλία μην πεις απερίσκεπτα την ατάκα «δεν χρειάζομαι αντηλιακό». Πες καλύτερα «έχω το δικό μου» και γίνε εκείνος ο σωστός τύπος που το βγάζει από την τσάντα και το εφαρμόζει ευλαβικά. Βλέπεις, οι παρακάτω τύπισσες και τύποι δεν το έκαναν και έμαθαν το λάθος τους με τον σκληρό τρόπο.