Ο καλύτερος τρόπος να περάσει η μέρα στο γραφείο, όσο περιμένεις την ημέρα της άδειας που θα μπεις στο καράβι και θα γίνεις ένα με την ξαπλώστρα, είναι να κάνεις γκάλοπ στο γραφείο για απλά, καθημερινά πράγματα που επιλέγουμε να κάνουμε τις περισσότερες φορές χωρίς να τα πολυσκεφτόμαστε.

Αφορμή για το σημερινό γκάλοπ ήταν μια δήλωση που ακούστηκε σχετικά με τα early drinks, και γιατί είναι καλύτερα από το να βγεις και να στριμωχτείς το βράδυ σε κάποιο μπαρ. Αυτό ήταν. Καμία δουλειά, κανένα deadline. Η συζήτηση φούντωσε, αρκετοί ως τίμια party animals δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πιουν ποτό, αν δεν είναι 12 το βράδυ και δεν χορεύουν αλλά αυτοί που προτιμάνε να πίνουν χαλαροί το ποτό τους, ενώ τσιμπάνε και κάτι (πώς να απαρνηθείς μια μπρουσκέτα με τυράκι και αλλαντικά, ε;) ήταν περισσότεροι! Έτσι καταλήξαμε ότι οι άνθρωποι τελικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες- σε αυτούς που προτιμούν να βγαίνουν για ποτό το βράδυ στο αγαπημένο τους μπαρ ή κλαμπ και σε αυτούς που προτιμούν να βγαίνουν το απόγευμα για early drinks. (Μάντεψε πού ανήκει το άτομο που γράφει αυτές τις γραμμές).

Χωρίς να θέλουμε να παίξουμε favourites (θέλουμε), και όχι επειδή ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία (αφού ανήκουμε, τι να κάνουμε), κατά τη γνώμη μας τίποτα δε συγκρίνεται με την αίσθηση ενός καλοκαιρινού απογεύματος που κλείνει με τη συντροφιά των φίλων μας στο αγαπημένο μας στέκι, συνοδείας απολαυστικά δροσερών ποτών και πεντανόστιμου finger food!

Το ήξερες όμως ότι αυτή η συνήθεια δεν είναι κάτι που αρέσει μόνο σε εμάς; Για να ξέρεις την επόμενη φορά που θα σου γκρινιάξουν οι φίλοι σου που σε βλέπουν κυρίως μετά τη δουλειά, και όχι αργά το βράδυ, αυτή η συνήθεια είναι η επιτομή της Ιταλικής κουλτούρας, λέγεται aperitivo moment και φέρνει κοντά δύο βασικούς πυλώνες της Ιταλικής ζωής- την ποιοτική γεύση και την παρέα. Οπότε, πες τους #sorrynotsorry απλώς ξέρεις να απολαμβάνεις κάθε στιγμή με ξεχωριστό τρόπο.

Απόλαυσε το αυθεντικό Rituale Italiano

Τώρα θα μας πεις, πώς γίνεται να απολαύσεις ένα αυθεντικό rituale italiano ακόμα και αν δεν βρίσκεσαι στα σοκάκια της Μπολόνια, αλλά στην Αθήνα ή σε κάποιο νησί; Μην αγχώνεσαι γιατί φυσικά έχουμε την απάντηση σε αυτό. Το μόνο που έχεις να κάνεις την επόμενη φορά που θα βγεις με την παρέα σου, είναι να ζητήσεις από το μπαρ ένα Crodino με πάγο και μια φέτα πορτοκάλι και ιδανικά θα συνοδεύσεις το aperitivo σου με λαχταριστές μπρουσκέτες και πλατώ τυριών. Και κάπως έτσι, τόσο απλά θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να ζήσεις την απόλυτη aperitivo στιγμή!

#CrodinoTime

Τι είναι αυτό όμως που κάνει ξεχωριστό το Crodino και συνώνυμο της aperitivo στιγμής; Καταρχάς, η πλούσια γεύση εσπεριδοειδών, βοτάνων και οι νότες πορτοκαλιού που έχει! Ο υπέροχος συνδυασμός γλυκιάς και πικρής γεύσης, που αναδεικνύεται μέσα από την πλούσια φυσαλίδα του, το κάνει την ιδανική επιλογή αν σου αρέσουν τα αφρώδη ποτά. Μάλιστα, η πολύπλευρη αυτή γεύση οφείλεται στην αναλλοίωτη για 50 χρόνια συνταγή του και είναι must απολαυστική εμπειρία!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edward (@edw4rd_stergiou)

Κατά δεύτερον, το γεγονός ότι είναι μη-αλκοολούχο αλλά με ξεχωριστή, αφρώδη γεύση το κατατάσσει αυτόματα στη λίστα των επιλογών που έχουμε όταν, οποιαδήποτε στιγμή μες στη  μέρα, θέλουμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με ένα aperitivo- είτε αυτό είναι brunch, είτε είναι μια βραδινή έξοδος με φίλους για πίτσα και μακαρονάδες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που το κάνει μοναδικό είναι ότι πλέον έχεις την επιλογή να απολαύσεις το ποτό σου, όταν βγαίνεις με την παρέα σου, ακόμα και αν αποφεύγεις το αλκοόλ!

Τώρα που έμαθες τον τρόπο για να ζήσεις την απόλυτη aperitivo εμπειρία όπως οι Ιταλοί, τι μένει; Να βιώσεις κι εσύ το “dolce far niente”, δηλαδή να ζήσεις ακόμα και τις πιο μικρές, καθημερινές στιγμές με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, όπως τους αξίζουν, κάνοντας πράγματα που σας γεμίζουν και απολαμβάνοντας υπέροχα γευστικά ταξίδια!

Μάθε περισσότερα για το Crodino και την απόλυτη aperitivo στιγμή στις επίσημες σελίδες του CrodinoCrodino (@crodinoofficial) • Instagram photos and videosCrodino | Facebook

@mariakirikou Βάλε χρώμα και γεύση με το πιο δροσιστικό ιταλικό μη αλκοολούχο aperitivo ????Μπορείς να το απολαύσεις το Crodino σου μετά τη δουλειά, όταν θέλεις να χαλαρώσεις με φίλους, στην απογευματινή σου βόλτα, μετά τα ψώνια και στο brunch.Όπως λένε οι φίλοι μας οι Ιταλοί Cin cin i miei ragazzi ????#Crodino, #CrodinoTime, #Aperitifs, #RitualeItaliano, #ItalianAfternoons @crodinoitalia ♬ Bongo Cha Cha Cha (Bongo ChaChaCha) – Dark Society