«Τι έγινε εκεί το τρένο που έβλεπε τα άλλα τρένα να περνούν…» θα μπορούσαν να τραγουδήσουν χορωδιακά οι 130 επιβάτες που πλήρωσαν ένα ακριβό εισιτήριο κι έψαχναν λίγη σκιά σε χωράφια. Δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση γιατί σταμάτησε έξω από την Αθήνα.Αλαλούμ επικράτησε (σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία) στο δρομολόγιο της Hellenic Train που αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη στις 17:08 και επρόκειτο να φτάσει στην Αθήνα στις 21:04, αλλά παρέμεινε για τουλάχιστον μιάμιση ώρα ακινητοποιημένο λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στους Αγίους Αναργύρους και λίγο πριν τις 23:00 ανακοινώθηκε στους επιβάτες ότι η αμαξοστοιχία θα επιστρέψει στις Αφίδνες όπου εκεί θα επιβιβαστούν σε άλλη… γραμμή για να καταλήξουν στην Αθήνα.Επιβάτες κατέβηκαν από συρμό και πήραν ταξί για να καταλήξουν στην Αθήνα.

Το απόγευμα της Πέμπτης μετά από πολλαπλές διακοπές ρεύματος, επήλθε ολική κατάρρευση του ελληνικού σιδηρόδρομου. Και η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε εντολή να αναχωρήσει δεύτερο τρένο για να πάρει τους επιβάτες του Λευκού Βέλους και να συνεχίσουν προς τη Θεσσαλονίκη. Ανεπιτυχώς. Το συμβατικό τρένο των 19.22, που θα έπαιρνε και τους επιβάτες του «Βέλους», ακινητοποιήθηκε και αυτό έξω από τους Αγίους Αναργύρους λόγω διακοπής ρεύματος και επέστρεψε στο Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής.

Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε στις 5:20 από την Αθήνα με προορισμό τη Λάρισα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τις 6 το απόγευμα το “Λευκό Βέλος” είχε σταματήσει στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η Hellenic Train εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόβλημα που προέκυψε στο “Λευκό Βέλος” καθώς και σε άλλες αμαξοστοιχίες, αποδίδοντάς το σε διακοπή ρεύματος.

https://t.co/YmyVIL01wI

“Σήμερα το απόγευμα μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς. Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους. Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει. Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινή συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών”.

Εκτός λειτουργίας έμεινε όπως είναι φυσικό και ο Προαστιακός της Αθήνας λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενώ η ηλεκτροκίνηση στη γραμμή του Αεροδρομίου αποκαταστάθηκε στις 22.10.