Πειράζει το σορτς, όχι ο Πλεύρης: Η Εύη Καλογηροπούλου δίνει την τέλεια απάντηση στον σεξισμό

Η σκηνοθέτιδα που τόσες μέρες διαβάζει σεξιστικούς τίτλους για την εμφάνισή της στο Προεδρικό Μέγαρο, σταμάτησε να βρίσκει αστεία τα χάλια μας.

Πειράζει το σορτς, όχι ο Πλεύρης: Η Εύη Καλογηροπούλου δίνει την τέλεια απάντηση στον σεξισμό

Η σκηνοθέτιδα που τόσες μέρες διαβάζει σεξιστικούς τίτλους για την εμφάνισή της στο Προεδρικό Μέγαρο, σταμάτησε να βρίσκει αστεία τα χάλια μας.


Εκτός από τη βερμούδα και τις σαγιονάρες του Ιωάννη Στρατάκη, ακόμα μια εμφάνιση (μέσα στη θύελλα του γενικότερου θλιβερού fashion police) προκάλεσε αντιδράσεις. Η Εύη Καλογηροπούλου συνόδευσε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και φίλο της, Ορέστη Ανδρεαδάκη. Τα media, που μέχρι πριν ένα μήνα έγραφαν στα τυφλά διθυραμβικά σχόλια για την ταινία της «Στον Θρόνο του Ξέρξη», τώρα φαίνεται πως όχι μόνο δεν την αναγνώρισαν (πλήρης άγνοια), αλλά σχολίασαν την «καυτή της εμφάνιση» με το «κοντό σορτς», ενώ άλλες φορές τη σχολίασαν ως ανάρμοστη για την περίσταση στυλιστική επιλογή. Σε κάθε περίπτωση σεξισμός αλλά και θλιβερό, εμποτισμένο στην άγνοια του copy paste.

Η σκηνοθέτιδα και εικαστικός, αρχικά, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram έδειξε να διασκεδάζει με τα δημοσιεύματα, γνωρίζοντας τον σεξιστικό της χαρακτήρα. Και όταν λέμε «διασκεδάζει» εννοούμε αυτή την κατάσταση όπου χρησιμοποιείς αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα χλευαστικά και σαρκαστικά. Από ένα σημείο και μετά όμως σταμάτησε να έχει πλάκα. Κάπως έτσι, αποφάσισε να τοποθετηθεί με μια ανάρτηση. «Στην αρχή γέλαγα μου φαινόταν γελοίο και ματσίλα και φυσικά σεξιστικό, τώρα που συνεχίζεται όχι. Και για την ιστορία κανένα μέσο και κανέναν δημοσιογράφο δεν τον πείραξε που εκεί ήταν ο Πλεύρης στην γιορτή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας (με κουστούμι όμως όχι σορτσάκι η σορτς)», έγραψε η σκηνοθέτιδα.

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως ο ίδιος ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, με μια ανάρτησή του εξήγησε ποια είναι η κυρία με την οποία εμφανίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Πως πρόκειται για τη σκηνοθέτιδα Εύη Καλογηροπούλου, η οποία έλαβε πρόσκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τόνισε πως θλίβεται «για τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο».

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Η Eύη Καλογηροπούλου είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών: με τις μικρού μήκους ταινίες “Μotorway 65” (2020), και “Στον θρόνο του Ξέρξη” και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Cora” (2021). Οι δύο τελευταίες δουλειές της βραβεύτηκαν στις Κάννες με τα βραβεία του Canal+ και του L’Atelier της Cinefondation αντίστοιχα. Eίναι ωστόσο και ταλαντούχα εικαστικός, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της. Είναι επίσης πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και του Royal college of Art του Λονδίνου».

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα