Όσο Έβρος, Πέλλα, Ηλεία συνεχίζουν να καίγονται, λίγες μέρες μετά το θρίλερ καταστροφής της Πεντέλης, η μάχη με τις φλόγες στη Λέσβο συνεχίζεται για τρίτη μέρα. Η ενίσχυση των ανέμων προκαλεί σοβαρές αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται από το πρωί του Σαββάτου στη νότια πλευρά του νησιού. Ο αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Παναγιώτης Κουφέλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πως «οι αναζωπυρώσεις λόγω ανέμων έντασης 7 μποφόρ καίνε στην περιοχή Ρογκάδα, όπου και ξεκίνησε η φωτιά το περασμένο Σάββατο και βορειοδυτικά του οικισμού της Βρίσας, χωρίς όμως να απειλεί τον οικισμό».

Στα νεότερα, ο οικισμός του Σταυρού κατάφερε να σωθεί, με τους κατοίκους του, όπως και εκείνοι της Βρίσας, να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Δεν μπορεί κανείς να μη νιώθει απελπισία μπροστά στο γεγονός ότι για ένα ακόμα καλοκαίρι η χώρα είναι αβοήθητη μπροστά στις φλόγες, με τους κατοίκους να μετατοπίζονται, αφήνοντας στο έλεος της φωτιάς τις περιουσίες και τον τόπο τους. Για ένα ακόμα καλοκαίρι, σαν να μην πέρασε μια μέρα από την περσινό Αύγουστο, που άφησε τη Βόρεια Εύβοια μισή, η Ελλάδα φλέγεται. Κυριολεκτικά.

Το τελευταίο τριήμερο, 141 δασικές περιοχές βρέθηκαν σε κίνδυνο. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά και στη Χαλκιδική, με Φούρκα, Φώκαια και Μαρμαρά να δίνουν «μάχες». Η φωτιά στον Έβρο μαίνεται για τέταρτη ημέρα, ενώ μέτωπο φωτιάς εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ακριτοχώρι στη Μεσσηνία. Παράλληλα, και στην Καλλονή Τροιζηνίας, καθώς και στα Γρεβενά.

Όσο δεν μπορεί κανείς να το αντιληφθεί και να το κατανοήσει όλο αυτό, παρακάτω ας δει 10 φωτογραφίες από τη μάχη με τη φωτιά στη Λέσβο. Όπως τις βρήκαμε στο In Time: