Η επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στη μικρή οθόνη είναι τόσο πολυδιαφημιζόμενη που το κοινό που τον ακολουθεί είναι ήδη πεπεισμένο ότι θα δει μια σειράρα. Έχει ήδη πάρει έγκριση για δεύτερο κύκλο επεισοδίων (ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει εννέα επεισόδια), έχει πάει στις Κάννες (εκεί η σειρά του καταξιωμένου Έλληνα σεναριογράφου και σκηνοθέτη, Maestro, είχε την ευκαιρία να πουλήσει τα δικαιώματά της στη διεθνή αγορά) και έχει κάνει ραντεβού με τους ιθύνοντες περιεχομένου του Netflix.

Έντεκα χρόνια είχε να κάνει σειρά κι αποφάσισε να γυρίσει για να κάνει νούμερα τηλεθέασης δίνοντας στον τηλεθεατή αυτό που του αξίζει: το καλύτερο καστ, γυρίσματα στις πιο ατμοσφαιρικές τοποθεσίες και σενάριο για να μην αλλάζεις κανάλι. Έκανε γυρίσματα σε Παξούς και Κέρκυρα. Έβαλε στο καστ του την Μαρία Καβογιάννη και την Χάρούλα Αλεξίου (στο ντεμπούτο της τηλεοπτικά). Μια εβδομαδιαία σειρά που θα προβληθεί στο prime time του Mega και κάθε επεισόδιο θα κοστίζει περίπου 300.000. Και έχει μουσικάρες

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο και θα βρει μπλεγμένος σε ένα ερωτικό τρίγωνο. O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=jVr8_HHQj1s

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, στην πιο ώριμή του φάση, επιστρέφει τον Οκτώβριο στο MEGA με την πολυαναμενόμενη νέα του σειρά εννιά επεισοδίων με τίτλο «Maestro». Η σειρά έχει ήδη ετοιμάσει τα πρώτα της επεισόδια και trailer με μετάφραση στα Αγγλικά για να αποκτήσει διεθνή διανομή. Σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, ο δημιουργός και η ομάδα του θα βρεθούν στα τέλη του καλοκαιριού και πάλι στους Παξούς για τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου.

Η είδηση όμως είναι άλλη. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης (διαβάζουμε στο typologies.gr) φέρεται να φλερτάρει έντονα με τους ανθρώπους του Netflix. O δημιουργός της σειράς, η οποία γυρίστηκε με την ενίσχυση του «νόμου Κρέτσου», έχει ήδη συναντηθεί με τους ανθρώπους του Netflix. Η ομάδα των στελεχών της τηλεοπτικής υπηρεσίας streaming έχει κάνει τον πρώτο κύκλο επαφών στην Αθήνα και έχει καταλήξει σε μια τελική λίστα. Μετά την ανακοίνωση του Τεντ Σαράντος για την Πράσινη Θάλασσα, η σειρά του Παπακαλιάτη θα είναι η τρίτη ελληνική παραγωγή που θα προστεθεί στον κολοσσό του streaming.