Πιστεύαμε ότι τα είδαμε όλα μέχρι που διαβάσαμε το κομμάτι του BuzzFeed για τους νέους influencers του Λος Άντζελες που δεν είναι και τόσο νέοι ηλικιακά. Το “Retirement House” είναι ένας λογαριασμός στο TikTok που περιλαμβάνει έξι ηθοποιούς, ηλικίας 70 έως 85 ετών, που παρωδούν τα αντίστοιχα Houses γεμάτα νεαρούς και όμορφους δημιουργούς περιεχομένου. Οι θεατές φαίνεται να αποδέχονται ότι έξι ηλικιωμένοι δεν ζουν πραγματικά σε μια έπαυλη και τραγουδούν μαζί τα 40 τραγούδια μαζί όλη την ημέρα. Η ουσία είναι ότι οι άνθρωποι θέλουν να δουν ότι όταν γεράσουν, δεν θα είναι βαρετό. Τα μέλη του καστ δεν θυμώνουν όταν οι άνθρωποι τους κοροϊδεύουν επειδή δεν καταλαβαίνουν τις αναφορές της ποπ κουλτούρας.

Το Retirement House είναι μια συλλογικότητα του TikTok από “grandfluencers” ή ενήλικες άνω των 70 ετών με ψηφιακούς ακόλουθους. Τα ιδρυτικά μέλη είναι οι Peaches, Mabel, Hubert και Eugene. Στο εισαγωγικό βίντεο της ομάδας δεν ντρέπονταν να προκαλέσουν όλεθρο και να σηκώσουν τα μεσαία δάχτυλά τους. Σε μόλις δύο εβδομάδες, το γκρουπ κατάφερε να φτάσει από το μηδέν στο 1 εκατομμύριο followers, γιορτάζοντας το ορόσημο με ένα βίντεο που είχε τη λεζάντα: «Σας ευχαριστώ όλους πολύ για ένα εκατομμύριο followers! Αλλάξατε πραγματικά τη ζωή μας σε μόλις δύο εβδομάδες. Θα ακολουθήσουν τόσα πολλά ακόμη χαμόγελα και γέλια. Αυτό είναι μόνο η αρχή!”.

Υπάρχει μια αναδυόμενη τάση για “grandfluencer” στο TikTok. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι «Old Gays », μια ομάδα πραγματικών φίλων που ενθαρρύνθηκαν από έναν 35χρονο γείτονα να κάνουν βίντεο για λογαριασμό του Grindr το 2020. Βγάλτε τους παππούδες σας στη δουλειά, ποτέ δεν ξέρετε.

@retirementhouse

“He’s a 10 but…” The Real Influencers of Hollywood EP 1 ????

♬ original sound – Retirement House