Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, αλλά όπως και να το κάνουμε, το να βλέπεις άτομα να βάζουν φωτιά τη στιγμή που καίγεται ήδη η Πεντέλη, είναι τρομακτικό και σε κάνει να αναρωτηθείς τι ακριβώς μπορεί να έχεις ένας τέτοιος άνθρωπος στο μυαλό του εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το βίντεο έχει τραβηχτεί ξημερώματα Τετάρτης στη Χριστούπολη Σπάτων, δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης, την ώρα που στην περιοχή διάφορα σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και οι πυροσβέστες προσπαθούν να οριοθετήσουν τη φωτιά. Και τότε, εμφανίζεται ένας μαυροντυμένος εγκληματίας.

Με πολύ γρήγορες κινήσεις, ο άνδρας περνά το δρόμο, σκύβει και μοιάζει σαν να κρύβεται πίσω από ένα δέντρο. Στη συνέχεια φεύγει βιαστικά και αμέσως ξεσπά φωτιά. «Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε και άνοιξε το πορτμπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ήμασταν ξύπνιοι. Η φωτιά έκαιγε από επάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω. Μετά τον βλέπω φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεπηδούν φλόγες», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας άλλος κάτοικος, δήλωσε πως «Είδα τι έκανε και σκέφτηκα να κινηθώ προς το μέρος του. Όμως, βλέποντας τη φλόγα, αμέσως άρπαξα τον πυροσβεστήρα και έτρεξα. Φυσούσε τόσο δυνατά που ήταν θέμα δευτερολέπτων να επεκταθεί, όπως στο Πανόραμα, στα δύο χιλιόμετρα».

Ας ελπίσουμε η Ελληνική Αστυνομία, με ή χωρίς τα ποτιστήρια να τον εντοπίσει και να δοθούν εξηγήσεις.