Φυσικά κι έχω δώσει σχεδόν 5€ για να πάρω καφέ από τα Starbucks ή αυτό το γλύκισμα που σερβίρουν για καφέ. Το μετάνιωσα; Ναι. Ο δισεκατομμυριούχος CEO Χάουαρντ Σουλτς θεωρεί ότι για τα λουκέτα στα καταστήματά του φταίνε οι άστεγοι και η κουλτούρα της αφύπνισης και της πολιτικής ορθότητας (woke culture).

https://t.co/E9ayQqSmB8

Σε δύο βίντεο του CEO που διέρρευσαν από μια εσωτερική συνάντηση, που ανάρτησε στο Twitter ο παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών του Σιάτλ, Άρι Χόφμαν, μίλησε για υποτιθέμενα περιστατικά με άστεγους σε καταστήματα και κατηγόρησε τους νομοθέτες ότι αποφεύγουν τα καθήκοντά τους. «Κατά την άποψή μου σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, αυτές οι κυβερνήσεις σε όλη τη χώρα και οι ηγέτες, οι δήμαρχοι και οι κυβερνήτες και τα δημοτικά συμβούλια έχουν αποποιηθεί την ευθύνη τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την αντιμετώπιση ψυχικών ασθενειών», είπε ο Σουλτς.

Καταστήματα στη Φιλαδέλφεια, το Πόρτλαντ, την Ουάσιγκτον και πολλά Starbucks στο Λος Άντζελες και το Σιάτλ πρόκειται να κλείσουν εξαιτίας της σταυροφορίας του Σουλτς απέναντι στην αναφερόμενη αύξηση των αστέγων αυτών των πόλεων –  ο Σουλτς προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα κλεισίματα. Οργανωτές συνδικάτων όπως η Starbucks Workers United (SBWU) – που μόλις κατέθεσε μια καταγγελία αθέμιτης εργασιακής πρακτικής εναντίον της εταιρείας – ισχυρίζονται εδώ και καιρό ότι το κλείσιμο καταστημάτων δεν είναι παρά αντίποινα και παράνομος εξαναγκασμός κατά των πρόσφατων συνδικαλιστικών σχηματισμών. Από τα 16 καταστήματα που αντιμετωπίζουν κλείσιμο, δύο τοποθεσίες στο Σιάτλ έχουν συνδικαλιστεί επιτυχώς και ένα κατάστημα στο Πόρτλαντ περιμένει την ψηφοφορία του σωματείου τον επόμενο μήνα.

Κάτι μας λέει ότι κλείνει σκόπιμα συνδικαλιστικές τοποθεσίες σε μια προσπάθεια να εμποδίσει ένα εξελισσόμενο, διαρκές εργατικό κίνημα.