Και έφτασε η στιγμή που «μεγάλωσες». Που θα κληθείς να επιλέξεις τις σπουδές σου. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα σου σε σχέση με το παρελθόν; Πλέον έχεις πρόσβαση σε τεκμηριωμένες έρευνες και αξιόπιστα στοιχεία τα οποία θα σε βοηθήσουν προκειμένου να επιλέξεις έναν κλάδο σπουδών που θα έχει ζήτηση τα επόμενα χρόνια, ακόμα και αν μιλάμε για μια εποχή που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό μεταβλητότητας και αβεβαιότητας.

Ποια είναι η δυσκολία που καλείσαι να ξεπεράσεις, παρά το παραπάνω σημαντικό πλεονέκτημα; Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον ως προς τα εργασιακά, εσύ οφείλεις να κάνεις μια επιλογή που θα σε θωρακίσει με γνώσεις, δεξιότητες και αξίες οι οποίες θα σε προετοιμάζουν για κάθε πιθανό μέλλον. Και εδώ ίσως έρχεται η σημαντικότερη δυσκολία: η ακαδημαϊκή κοινότητα της οποίας θα γίνεις μέλος είναι σε θέση να σε εμπνεύσει με το όραμά της και να σου εμφυσήσει την αξία της ευελιξίας, της συνεχούς προσπάθειας και της σταθερής προσήλωσης στο μέλλον και την καινοτομία;

Η σημασία του Futureproof

Πέρασα μια ολόκληρη μέρα στο Deree, περιηγήθηκα στις εγκαταστάσεις και έζησα το Deree Experience. Μίλησα με διδάσκοντες και σπουδαστές οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μου τι σημαίνει να ανήκεις σε ένα ιστορικό και πρωτoπόρο εκπαιδευτικό οργανισμό. «Είμαστε το παρόν, αλλά είμαστε και το μέλλον» σημείωσε η κυρία Βιβή Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Επιστημών & Μαθηματικών.

Κυρίως όμως αναζήτησα την απάντηση σε ένα καθόλου απλό ερώτημα «Τι σημαίνει Futureproof;».

Αν θες και εσύ να μάθεις για ποιο λόγο η κοινότητα του Deree δεν αντιλαμβάνεται το Futureproof σαν ένα buzzword, αλλά ως κάτι πολύ πιο ουσιαστικό, δεν έχεις παρά να πατήσεις το play.