Αν κάτι αγάπησα κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτό ήταν το τρέξιμο και έκτοτε αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Φυσικά δεν ήμουν ο μόνος. Το να ζω όμως στο κέντρο και να βγαίνω συχνά για τρέξιμο πέρα από ευεξία μού προσέφερε και κάτι άλλο: γνώρισα και θαύμασα τις μεγάλες τοιχογραφίες και την street art της πόλης. Σύμφωνοι, τα γκράφιτι συνήθως γεννιούνται και ζουν τη νύχτα, ωστόσο μέσα από τη νέα αγαπημένη μου συνήθεια είχα τη ευκαιρία να τα παρατηρήσω με μια ανανεωμένη ματιά. Δεν είναι το ίδιο άλλωστε να βλέπεις ένα mural του Soteur κάτω από το θαμπό πορτοκαλί φως των αθηναϊκών δρόμων, και κάτω από το απαλό πρωινό φως την ώρα που τρέχεις στην άδεια ακόμα πόλη.

Τα πράγματα εξελίσσονται, είτε αυτό αφορά τις συνήθειες και τα χόμπι μας είτε την ίδια τη φυσιογνωμία της πόλης όπου ζούμε. Αν λοιπόν έμαθα κάτι τρέχοντας κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια αυτό είναι ότι η Αθήνα είναι δραστήρια, πολύχρωμη και πάντα ζωντανή! Οι γειτονιές της ανθίζουν με το πέρασμα των χρόνων και γεμίζουν με τον μοντέρνο τους αέρα κάθε σπιθαμή της πόλης. Ένας τόπος γεμάτος ιστορία εξελίσσεται και ο κόσμος της είναι εκεί για να αλλάζει συνέχεια τις ισορροπίες της.

Μάλιστα δεν χρειάζεται καν να καταπίνεις κάθε μέρα χιλιόμετρα για να το καταλάβεις. Μια απλή βόλτα στο κέντρο της θα σε πείσει πως πλέον το παλιό αρχιτεκτονικό στυλ της έχει παραχωρήσει τη θέση του σε μεγάλες τοιχογραφίες με χρώματα που κοσμούν τα κτίριά της. Η θεματολογία τους; Τεράστια! Οι street artists ποτέ δεν χάνουν τη φαντασία τους (ευτυχώς).

Τόση ώρα μπορεί να απορείς για ποιο λόγο συνδέω το τρέξιμο με τη street art. Διότι έτσι όπως η συνήθεια αυτή μπήκε στην κουλτούρα μας και έχει εγκατασταθεί για τα καλά, αντίστοιχα ολοένα και περισσότερα murals έχουν σχεδιαστεί με  θέμα τον αθλητισμό και τα αθλητικά spots της πόλης, δίνοντας έτσι ώθηση στον κόσμο να ασχοληθεί με κάτι που μπορεί να του δώσει τη ζωντάνια που επιθυμεί.

Αν κάνεις μια βόλτα στον δρόμο της Ερμού και πιο συγκεκριμένα Ερμού 44, θα δεις και το νέο κατάστημα της adidas, στο οποίο δημιουργήθηκαν κάποια murals από Έλληνες καλλιτέχνες και street artists, τα οποία αντιπροσωπεύουν την Αθήνα, την κουλτούρα της πόλης, αλλά και γενικότερα τον αθλητισμό. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η adidas supportάρει τους streets artists. Είναι ακόμα μία ακόμα φορά που δείχνει έμπρακτα την αγάπη της για τους ανθρώπους που γεμίζουν με χρώμα την πόλη.

Στο νέο κατάστημα θα βρείτε κάποια μοναδικά murals από γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Mavrota, ο Soteur, ο Gospel & ο Bassment Rats. Τα murals τους κοσμούν όλους τους ορόφους του νέου καταστήματος της adidas με τη θεματολογία να κυμαίνεται και να προωθεί το sport culture της πόλης. Χρωματιστοί χαρακτήρες που αθλούνται στα πάρκα & στους αθλητικούς χώρους, με έντονες χρωματικά αντιθέσεις, pop αναφορές, αλλά και μεγάλη δόση σουρεαλισμού σε ταξιδεύουν στον κόσμο της adidas. Η άθληση είναι απόλαυση, είναι χαρά, είναι να μην σε νοιάζει το πώς μοιάζεις.

Πόσο όμορφο το συναίσθημα που δημιουργείται όταν βλέπεις τόσες δημιουργίες, αποτέλεσμα καλλιτεχνών που προσπαθούν να εκφραστούν, να μας προβληματίσουν, κάνοντάς μας να σταθούμε για μια φωτογραφία, για μια φευγαλέα σκέψη. Πέρασε από το νέο κατάστημα της adidas, θα ανταμειφθείς όπως και να το δεις.