Οι αγαπημένοι μας ήρωες χωρίς τους κακούς εχθρούς τους, ίσως δεν είναι καθόλου ήρωες. Γι’ αυτό ο ανταγωνιστής τους είναι τόσο σημαντικός στη δομή σχεδόν κάθε ιστορίας όσο και ο ίδιος ο κύριος χαρακτήρας που υποστηρίζουμε. Δεν είναι μόνο εκεί για να δώσουν στον ήρωα μια δουλειά να κάνει, είναι εκεί γιατί έχουν κάτι να πουν. Τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να είναι.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί και εκπληκτικοί τηλεοπτικοί κακοί, μεταξύ των οποίων ο Gyp Rosetti από το Boardwalk Empire, ο Rowan Pope από το Scandal, ο Newman από το Seinfeld, ο Boyd Crowder από το Justified, το Head Six από το Battlesta Galactica, ο Hannibal Lecter από το Hannibal, ο Governor από το The Walking Dead και ο Vern Schillinger από το Oz που πραγματικά, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αναφερθούν παρακάτω. Απλά δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν σε αυτή τη λίστα και πιστέψτε μας, προσπαθήσαμε. Προσπαθήσαμε πολύ. Γιατί δεν τους βρίσκεται στη λίστα; Γιατί αποφασίσαμε να ασχοληθούμε το τον «αφρό» των τηλεοπτικών κακών.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι κακοί στην ιστορία της τηλεόρασης και ναι, κάποιες φορές τους συμπαθήσαμε περισσότερο και από τους «ήρωες».

Μοriarty (Sherlock)

via GIPHY

Ο καλύτερος όλων. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Το «Σέρλοκ» του BBC και φυσικά ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ μας χάρισαν αυτόν τον καταπληκτικό, κάτι παραπάνω από από ευφυή κακό. Andrew Scott, υποκλινόμαστε.

Bob (Twin Peaks)

via GIPHY

Το όνομα «Bοb» δεν προκαλεί ακριβώς φόβο, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, μπορεί απλά αν είστε λάτρεις του Twin Peaks. Σε αυτό το σύμπαν, ο bob είναι στην πραγματικότητα ένα αρχαίο, κακόβουλο πνεύμα που κυριεύει ανθρώπους και διαπράττει φρικαλεότητες για να τραφεί από τη δυστυχία που προκύπτει. Eκπληκτικός.

Joffrey Baratheon (Game of Thrones)

via GIPHY

Σας προκαλεί μια αηδία μέχρι και σήμερα, αρκετά χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή στο Game of Thrones; Ε, τότε κάτι έκανα καλά. Όπως γνωρίζει οποιοσδήποτε θαυμαστής της σειράς ή των βιβλίων του George R.R. Martin, υπήρχαν πολλοί κακοί που κρύβονταν στο Westeros και όχι μόνο. Σαν τον σαδιστή Joffrey, όμως, κανένας.

Gus Fring (Breaking Bad)

via GIPHY

Μπορεί να φαίνεται σαν να προσβάλλουμε τον Vince Gilligan και τους άλλους συγγραφείς στο “Breaking Bad”, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου στην ιστορία της τηλεόρασης με την επιλογή του Gustavo Fring έναντι του (αντι-ήρωα) Walter White, αλλά πρέπει να το παραδεχτούμε: ήταν τρομερός, άγγιξε τον τέλειο κακό, δηλαδή τον Moriarty.

Cigarette Smoking Man (X-Files)

via GIPHY

Ο Cigarette Smoking Man είναι περισσότερο μια «προαισθανόμενη» παρουσία στις πρώτες σεζόν του “The X-Files”. Το ερωτεύσιμο πρόσωπο του μυστηριώδους Syd γίνεται τελικά ο κύριος ανταγωνιστής της υπερφυσικής σειράς. Ακόμη και μετά την καταστροφή του Συνδικάτου, εμποδίζει τα σχέδια των Μulder και Scully.